Päivä 6 | Prescott - Anza Borrego - Sandiego | 640km


Tästä päivästä tulisi unohtumaton kaiken puolin, emme vaan vielä tienneet sitä lähtiessä Prescotista kohti länttä! Päivä alkoi Prescottin läpiajolla, josta Highway 89 jatkuu nautinnollisena, vuoristoisena mutkatienä. Välillä väistellään villisikoja, kojootteja ja yhden kerran (tosi kuin vesi) mutkassa töppösteli valtava tarantula hämähäkki! En pysähtynyt varmistamaan, mitä alalajia kyseinen kaveri edusti :)

Kostean vuoristosumun takia, heikkohermoiset olivat taas vetäneet sadekamppeet päälle, joten kun lämpötilat kipusivat takaisin 30 asteen tienoille - pysähdyttiin keventämään vaatetusta :)


Jonkun aikaa ajettiin paahtavassa auringossa, kunnes Blythe nimisen kaupungin kohdalla jouduimme todelliseen ukkosmyrskyyn. Tämä tapahtui niin odottamattomasti ja keskellä Interstatea, että mitään muuta ei ollut tehtävissä, kun hakata nyrkillä rintaan ja puskea eteenpäin :) 

Salamat iskivät maahan tien molemmin puolin ja välillä näkyvyys suurein piirtein käden mittaan. Koko letka iski hätävilkut päälle ja jatkoi eteenpäin. Heti kun päästiin kääntymään päätieltä pois, niin käytiin tankkaamassa. Lyhyt neuvottelu ja parhaaksi vaihtoehdoksi todettiin - eteenpäin ja kohti pilkahtelevaa aurinkoa!

Koskaan en ole kuullut, että salama olisi iskenyt motoristiin, mutta silti hieman pelotti aina kun lähellä välähti...

Välillä on ihan hyvä räiskiä GoProlla eri suuntiin - joskus tallentuu todella makeita kuvia!

Tässä vaiheessa oli enää turhaan edes ajatella sadevehkeitä - matka jatkuu ja toivon mukaan aavikko kuivattaa :)


Ratkaisu liikkua eteenpäin osoittautui oikeaksi, sillä sade lakkasi yhtä nopeasti kun alkoikin Palo Verden kohdalla. Ajoimme eteenpäin ja ihmettelimme "Road Closed" kylttejä, kunnes pysähdyimme bensa asemalla tiedustelemaan mistä on kyse? No selvisikin, että sateet olivat sen verran rankkoja, että kuivuneet joenuomat olivat tulvineet ja Highway 78, jota pitkin meidän piti edetä olikin poikki. 

Ainoa vaihtoehto tässä vaiheessa olisi palata takaisin Interstate 10 ja kiertäen melkein Los Angelesin kautta päättyä San Diagoon. Kilometrejä tulisi noin 200 extraa... Nou can doo ja juuri kun olimme lähdössä ajamaan takaisin päin suljetun tien suunnasta ilmestyi pakettiauto - pysäytimme sen ja kyselimme tien kunnosta. Kaveri katseli meitä ja sitten Harrikoita ja sanoi, että hän lähtisi yrittää, mutta ei tiedä teistä!

Tämän jälkeen paluuta ei enää ollut vaan keräsimme hieman Suomalaista sisua ja ohitimme "Road Closed" kyltin kohti tietä nro 78!

Aluksi tie oli melko kuiva ja hyvänkuntoinen, mutta pian meille selvisi "Road Closed" kyltin syy! :) Tielle oli muodostunut sateiden myötä voimakas joki! Pidettiin tauko ja palaveri - emme enää kyllä tästä käänny takaisin!

Innoissaan valmistautumassa ylitykseen :)

HD on noussut mun silmissä aivan uudelle tasolle tämän seikkailun myötä :)


Iltapäivän puolella saavumme Algodones Dunesille, maisema muuttuu kertaheitolla hiekka-aavikoksi! Sateista ei ole ollut tietoakaan, keli selkeä ja erittäin kuuma! 

Borregon kaupungin ainoa kauppa mainostaa kaupungin kylmintä kaljaa :)

Iltapäivällä seikkailemme läpi, kaktuksistaan kuuluisan, Anza-Borrego Desert Parkin. Sen jälkeen elämä ympärillämme tuuhenee ja muuttuu tuuheaksi San Diegoon lähestyessä. Hotellille päästään lähes "sukkana" kaupungin vilskeen läpi, viimeisten aurinkosäteiden saattelemana...

Jesselle erityiskiitos tästä päivästä ;)


Päivä 7 | San Diego | Vapaapäivä

Tänään pidettiin ansaittu vapaapäivä ja jokainen teki mitä halusi - lepuutti hanuria, pesi pyykkiä, tepposteli San Diegon Vanhankaupungin ympäri tai otti arskaa lukuisilla hiekkarannoilla!

Comment