Päivä 21 | Bogun - Ulan Bator | Mongolia | 453km

01.jpg
01a.jpg
01c.jpg
01b.jpg

GPS vei meidät aamulle kaunille luontopolulle ja oli sitä mieltä että se on osa Fastest Routea Ulan Batoriin!!

Päivä 21 | Bogun - Ulan Bator | Mongolia | 453km
Bogunissa ei harrasteta aamiaisten syöntiä, ei ainakaa ravintoloissa joita ei juuri ole. Teen Bogunin raikkaassa aamussa muutaman korttelin aamiaispaikkatoivioretken jonka lopputuloksena on että syömme puolitoistatuntia myöhemmin seuraavassa kaupungissa. Vajaa tunti olisi riittänyt jos navi ei olisi ehdottanut nopeimman reitin ensimmäiseksi 10 kilometriksi kivistä mutta upeamaisemaista joenpohjaa! :)
Pientä aamujumppaa joenpohjalla lukuunottamatta tie on tänään asvalttia ja enimmäkseen erittäin hyvää selleista erittäin upeissa maisemissa. Ja vauhtia näyttää saavan pitää yllä mitä sielu sietää. Tutkia ei ole. Tosin etenemme varsin maltillisesti 100-120km/h nopeuksilla, jotka ovat tietty huikeita nopeuksia kun verrataan niitä Mongolila A16 ja A18 teiden nopeuksiin! :]
Täysin erilainen Mongolia on kohdallamme illansuussa. Miljoonakaupunki ja pääkaupunki Ulan Bator on jostakin ihan eri planeetalta kuin se Mongolia missä olemme ajaneet viikon. Ja juuri siksi Ulan Bator on hauska nähdä! Täältä löytyvät kaikki kotkotukset mitä länsimaiset makunystyrät osaavat odottaa ja paljon muuta... ja paljon autoja. Kaikki japanin käytetyt Toyota Priukset asuvat täällä. Mutta suurista ja erittäin suurista kiiltävistä katumaastureista ei niistäkään ole mitään pulaa Ulan Batorissa. Ja on se varmaan niinkin, että uudessa katumaasturissa on hauskempi istua ruuhkassa kuin vanhassa toyotassa!?
Hotellimme löytyy aivan ytimestä Chingis Chan Squaren laidesta. Ja siitä samasta paikasta löytyy myös Minni, Crisse, Cristina ja Kimmon vaimo jotka ovat kaikki yksi ja sama! Crisse tuli toissapäivänä lentävällä laitteella Mongoliaan ja on mukana matkassa Mongolian jälipuoliskon, Kiinan ja Vietnamin alun. Ja kun Crisse on jo vähän niinkuin paikallinen, niin hän johdattaa meidät päivällisravintolaan!
 

02.jpg
03.jpg
08.jpg
04.jpg

06a.jpg
06c.jpg
06b.jpg

Ja Sinikan iloksi pari ruokakuvaa. Mongolian eväät eivät kuitenkaan päihitä Kazakstanin eväitä vaikka hyviä ovatkin!


07.jpg
07b.jpg

Mongolian parlamentti Chinggis Chan Squaren laidalla Ulan-Batorissa!

Daniil Amosov2 Comments