Päivä 20 | Moron - Bogun | Mongolia | 350km

Puuauto!

Puuauto!

Pyöräauto!

Pyöräauto!

Päivä 20 | Moron - Bogun | Mongolia | 350km
Kuorma-auton kuljettaja tulee aamulla taksilla hakemaan meitä. Moronin ydinkeskustaan jossa hotellimme sijaitsee, ei saa ajaa kuorma-autolla. Siitä käytiin yöllä tullessa vähän keskustelua kielimuurin yli ja tulimme siihen tulokseen että yöllä saa ajaa! :]
Severin pyörä on saannut pahimmat kolhut. Muoviosia on irronnut, haljennut tai naarmuuntunut kaikkilla, mutta Severillä on syyläri puhki, mikä ei tietty mikään hyvä asia. Niin ikään jarrunesteet ovat pihalla. Yksi peili kadonnut. Takalaukku halki. Oikea jalkatappi poikki ja sillä lailla.
Matkatiikerini on kolmulistalla hyvä kakkonen. Vasen bensakannun teline tuli tiensä määhän. Muovia on halki sieltä ja täältä. Oikea pieli on rikki, vilkunlasi on rikki ja kytkin vaijerin kiinnitys on rikki. Niin ikään oikea sivulaukku on nyt tuulettavaa mallia ja sivujalkani taittui 90 astetta. Erkiltä puuttuu pala keulaa. Jussin sivulaukut voittavat laukkujen uudelleen muotoilukisat. Pyörien kuorma-autokuljetus Mongolian A18'ta ei ole mikään paras vaihtoehto edetä, mutta emme saa koskaan tietää olisi 'luistele lumessa ja ravassa' -vaihtoehto ollut yhtään parempi. Sitä lumessa ja ravassa olisi kestänyt 60km.
Kuorma-autonkuljettajamme jää korjaamaan vaurioita ja paikalle tulee myös kuskimme kaveri. Kaikki pyörät saadaan ajokuntoon kello neljään mennessä ja karavaani etenee kohti Bogun cityä kello puoli viisi ja mikä on edetessä kun tie on nyt sileää asvalttia. Noin 70km ennen Bogunia alkaa kuitenkin pieni jännitysnäytelmä. Tie nousee, pilvi yläpuolellamme alkaa pukkaamaan lunta alas ja lämpömittari menee pakkasen puolelle... ja vauhti hiipuu vaan ei pysähdy. Mutkat ovat loivia ja lunta on tiellä kuitenkin vain vähän. Ajatellen, että kyllä se siitä hissukseen ilman turhia liikeitä ja että kohta mennää alaspäin ja näin tapahtuukiin! Mutta heti kun kuvittelen että pahin on ohi, tie alkaa nousemaan uudestaan. Sama taktiikka kuin edellisessä kuitenkin toimii ja pääsemme hengissä ja ehjinä Bogun-Cityyn! Majoitumme kaupunkin parhaaseen hotelliin Hotel Boguniin... ja jos ihan tarkkoja ollaan niin se on myös kaupungin ainoa hotelli. Päivällinen löytyy paikallisen diskon ja karaokebaari välistä ihan äänen perusteella!

03.jpg
04.jpg
06.jpg
05.jpg
07.jpg
Daniil AmosovComment