Päivä 19 | Tsetserleg - Moron | Mongolia | 200km

01b.jpg
01.jpg

Päivä 19 | Tsetserleg - Moron | Mongolia | 200km
Kurkistan aamulla ulos jurtasta ja tarkistan sään. Suljen silmäni, jurtan oven, lasken kymmeneen ja teen saman uudelleen. Maisema ei muuttunut. Piha näyttää samalta kuin illalla. Se iso ero siinä on, että illalla se oli musta ja nyt se on vitivalkoinen ja mittarissa -5 astetta. Otan macin esiin ja kirjoitan toissapäivän blogin pään raksuttaessa takavasemassa lohkossaan plään B'tä ja C'tä. Tiedän että lisäkseni, Severi ja todennäköisesti Jani ja ehkä Jussi ovat riittävän hulluja, että lähtevät ajamaan puolilta päivin mutta siinä se. Ryhdyn piirtämään. Piirrän tikkuukkoja ja pikkubussin. kuorma-autom ja pyöriä lavalla. 
Reilu tunti myöhemmin ja pihaan ajaa kuorma-auto jonka lavalle mahtuu 8 pyörää. Sitten vain lastaus hommiin. Parinsadan metrin päästä löytyy ns. ramppi. Oma pyöräni ei halua lähteä rampille. Virrat nousevat mutta starttinappia paineassani ei ole mitään tapahtumia. Jussi epäilee ääneen sivujalan käynnistyksenestoa! Kuorin siitä jäiset ravat ja lonksutan sitä edestakaisin. Ei vaikutusta. Jussi ehdottaa, että tarjoan sille kupin kuumaa. Haen sisältä mukillisen kuumaa vettä ja tarjoan sen sivujalan käynnistyksen estolle... ja avot, kohta käy!
Ja se 200 km kuorma-autossa (Severi ja minä matkustamme kuorma-autolla pyörien kanssa, pääjoukko isäntämme vanissa) on mielenkiintoinen kokemus. Matkaa kestää tasan 10 tuntia. Pari tuntia siitä menee kaatuneiden pyörien nosteluun ja kaikkien uudelleen sidotaan. Sinikan pyörä on kerran kyljellää, Severin kaksi ja minun kolme! Ja kyllä kyllä, kaikkiin pyöriin tulee kosmeettisia haittoja. Emme pääse kuitenkaan vielä tänään niitä tarkastelemaan. Kujettajamme on väsynyt ja selkeästi sitä mieltä että pyörät puretaan aamulla. Ja sitä samaa mieltä olemme kyllä itsekin! Tömäys Gengis Goldia ja pää tyynyyn!

02.jpg
03.jpg

Tsetserleg City. Ensimmäinen vuosi täällä olisi pahin ja sitten alkaisi tottumaan? :]

Eki lastauslaiturilla!

Eki lastauslaiturilla!

Paikallismotoristi tuli katselamaan puuhiamme!

Paikallismotoristi tuli katselamaan puuhiamme!


7a.jpg
7c.jpg
7d.jpg

Ensimmäiset 60-70km pyörän satulassa olisivat tänään olleet haastavia... mutta olisi ehkä mennyt pikku pikku pikku vaudilla!? ?? :]

Beduiini ja teltta vai motoristi ja kuorma-auto? Jälkimmäinen vaihtoehto on se oikea!

Beduiini ja teltta vai motoristi ja kuorma-auto? Jälkimmäinen vaihtoehto on se oikea!

Daniil AmosovComment