Transfagarasan Päivä 7 Nessebar Bulgaria 0km & päivä 8 Nessebar-Sofia 420 km

Nessebar on rantalomailijan taivas. Kymmeniä kilometreja hiekkarantaa, terasseja, aurinkovarjoja ja itseään grillaavia ihmisiä. Nessebarin vanhakaupunki on täydellinen tavarataivas. Unohdetaan tää ja laitetaan kypärät päähän.
    Nessebar- Sofia ajopäiväksi luvassa ensimmäiset ukkoset. Illan tarkka säätutkakuvien tarkkailu tuotti onneksi satoa.
Lähtö aamulla pikaisen aamiaisen jälkeen ja ajoa kohti Sofiaa. Lämpötila ekakertaa lähempänä 20 kuin 30. Joutuu jopal laittamaan ajohanskat käteen. Koprivitsan kylä ja Botev Peak joudutaan jättämään väliin, sillä Sofiaan on luvattu illaksi rankkasateita.
    Matka sujuu ilman ongelmia, kunnes Karlovon kohdalla tie on täynnä tuulen irrottamia lehtiä ja ukkoskuuro iskee.
U-käännös ja takaisin juuri ohittamaamme ravintolaan. Ravintolan vanha Rouva viittoo meidät sisään juuri ennen kuin sade iskee kunnolla. Nyt on oikea aika tankata. Mielummin ruokapöydässä kuin sateessa. Yhteistä kieltä ei löydy, mutta vajaalla Venäjän kielellä ja rouvan Bulgaarialla ja huitomisella ja hymyllä pääsemme yhteisymmärrykseen ruu asta. Kanakeitto ja huippu leipä kertaa seitsämän. Ruokaa odotellessa viereisen vuoren huipulta pilkistää Botev Peak ukkospilvien lomasta.
    Sateen loputtua rouva saattaa halauksin meidät tien päälle. Nyt huomaamme että tauko oli todella paikallan. Sade on kujettanut hiekkaa rinteistä tielle. Rakeista on muodostunut pieniä kinoksia. Lehtiä ja oksia on joka paikassa.
    Pääsemme Sofiaan reippaasti ennen pimeää. Kyllä ajopäivä aina rantapäivän voittaa.
    Tutustuminen pakolliseen kirkkoon ja sitten iltaa viettämään. Seitsämän aikaan illalla iskee sade kaupunkiin täydellä voimalla. Onneksi laskimme päivän reissun tarkasti joten säilyimme jotakuinkin kuivina.
    

Tosi turistit

Koprivitsan Vanhan rouvan kanssa ruokalistaa tutkimasa

Ketjun rasvaus

Ensimmäiset sateet.

Trabantin käynnistys

Sami HokkanenComment