Transfagarasan Päivä 9 Sofia-Pristina 340 km

Vuorossa 3 uutta maata. Matka alkaa Bulgariasta, jonka jälkeen Makedonia ja Kosovo. Passit povitaskussa matkaan, sillä maat vaihtuu jatkuvasti. Tänään joudumme ajamaan myös isoja teitä ja osa niistä on maksullisia. Onneksi Makedoniassa ei ole kuin kolme käännöstä, sillä kahden mutkan jälkeen oli tietullit. Näissä kuluu turhaa ajoaikaa.
    
    Tie on koko ajan hyvää päällystettyä tietä. Lämpötilat ovat edellen 30:ssä. Pristinaan saavuttaessa on liikennekaaos. Joku kolari tukkii liikenteen joka on muutenkin yhtä itämaista kaaosta, kuten Pristiinan kaupunkikin. Kaikesta huolimatta Hotelli löytyy yllättävän helposti. Pyörät saamme parkkiin hotellin sisäpihalle, ja kolme autoa parkkeeraa vielä pihatielle. Täältä pyörät eivät ainakaan katoa.

  Illalla saamme paikallista opastusta Ilkan ystävältä Arsimilta. Arsim on Suomalaistunut Helsiinkiläis mies joka on muuttanut perheen kanssa Suomeen lapsena hiukan enne sotaa. Saamme kokea myös hienoa Kosovolaista ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta.

 

Tänään oli tämmöinen siirtymä.

Tänään oli tämmöinen siirtymä.

    Kypäräkaljat vaihtuvat kypärä kahviin, koska joka paikassa on vain kahviloita. Muslimi voittoisessa kaupungissa kun olemme. No kyllä me pussikaljat onneksi otimme hotellilla.

    Pristiina on todella hieno kaupunki, jonka Basaarimaisessa tunnelmassa menisi varmaan useampikin päivä.

Sami HokkanenComment