Päivä 5 ja 6 Bukarest , Bukarest - Nessebar 330 km

    Muiden suunnatessa tutustumaan Romanian parlamenttitaloon joka on Romanian entisen diktaattori Nicolae Ceaușescun aikana rakennettu talo. Suuntaan minä paikalliseen BMW korjaamoon. Muutama tunti menee pajalla, mutta bensapumppu löytyy ja saan toimivan pyörän alle.
    Iltapäivän tukahduttava kuumuus hyydytti myös museoporukan, joten Hotellin ilmastoitu ympäristö oli järkevä päätös.

    Kuudes päivä alkaa tuttuun tapan tukevalla aamupalalla. Hotellin henkilökunta varoittaa tulevasta kuumasta päivästä. On luvattu 40 asten kuumuutta. Ajopäivä ei onneksi ole pitkä. Päätämme olla tekemättä turhia oikopolkuja tänään. Myös juomatauot joka tunti. Tie oli sopivan kokoista, mutkittelevaa kantatietä joten hetkessä jätämme hienon Romanian taaksemme ja Bulgariassa ollaan.
     Navi epätoivoisesti yritti viedä meitä Varnan kautta, mutta otimme kumminkin hieman mukavamman tien Shumenista etelän kautta Nessebarin. Jokainen tauko pyrittiin pitämään huoltamo katoksen varjossa. Tämä takasi kylmää jääteetä ja jäätelöä tauoilla. Ajo suunnitelma piti hyvin eikä kukaan kärsinyt 40 asteen kuumuudesta. Hyvissä voimin Nessebarin ja suoraan kypärä kaljalle. Hotellimme on hiukan Nessebarin etelä puolella jolloin vältymme Sol Beatch:n pahimman ruuhkan. Nopeimmat ehtivät pulahtaa jo Mustaanmereen. Ilta menee tutun kaavan mukaan. Hyvää juomaa ja ruokaa sekä hienoja matkakertomuksia.

 

Näkymä palatsista.

Tonavan ylitys.

Romanin ja Bulgarian tullijonon ohitus käynnissä.

Hiukan iltapalaa. Päivällä ei pysty syömään kun niin kuuma, joyten iltapala sitten pikkasen reilumpi.

Hiukan iltapalaa. Päivällä ei pysty syömään kun niin kuuma, joyten iltapala sitten pikkasen reilumpi.

Päivän reitti.

Sami HokkanenComment