Päivä 4 | RedSquare | Pudozh - Vytegra - Vologda | 430km


Pudozhista lähtö taas hieman ennen klo 9


Pudozhista Vytegraan vie hyvä asfaltti, vaikka tietöitä olikin siellä sun täällä. Ei mitään ylivoimaista... Itse Vytegra on kaupunki Vologdan alueella Venäjällä. Se sijaitsee Vytegrajoen varrella noiin 15 kilometriä Äänisestä etelään. Täällä on Volgan ja Itämeren välisen vesireitin satama.

Vytegran satama ei ollut kaikesta huolimatta kovinkaan kiireinen mesta. :) Kaikki työntekijät tulivat ulos kuvaamaan ulkomaalaista prätkäryhmää...

Sataman lähellä on sukellusvene B-440, joka toimii nykyään myös museona ja sitähän me käytiin tietysti katsomassa. Sukellusvene palveli ihan tositoimissa Välimerellä ja myös Atlantilla.


Matkalla Vologdaan käytiin myös pyörähtämässä Lipin Borin kylässä, jossa oli tarkoitus syödä borssia ja jatkaa matkaa. Mentiin kylään hieman vaihtoehtoista reittiä pitkin, joka oli sateen jälkeen käytännössä mutavelliä :) Pakko nostaa hattua Jarille joka veti Harrikalla valittamatta hyvinkin haastavassa maastossa borssin toivossa perille asti :)

Jari huilaa vaativan pätkän jälkeen :)


Ansaitut keitot nautittiin "stolovayassa" eli paikallisessa ruokalassa. Koko ateria - keitto, pääruoka, mehut, leivät ja kahvit noin 150 ruplaa (2,5€)

Tältä asemalta ei pensaa saatu, mutta ainahan löytyy seuraava ;)


Vologdan hotellin pihassa pyörät hyvässä tallessa...


Maittavan illallisen jälkeen lähdettiin vielä tutustumaan Vologdan vanhaan keskustaan, joka retken arvoinen olikin! Vologdassa on paljon vanhoja rakennuksia kuten Sofian tuomiokirkko (Iivana Julman 1570 rakennuttama), Kreml, johon kuuluu muun muassa barokkityylinen entinen piispanpalatsi, sekä taidemuseo.

Huomenna kohti Moskovaa!

Jorma soittaa hanuria Vologda joen rannalla!

Daniil AmosovComment