Päivä 3 | RedSquare | Petroskoi - Karhumäki - Pudozh | 353km


Äänisen maisemat Onega hotellin ikkunasta.

Koko porukka kasassa ja lähtövalmiina jo hieman ennen sovittua aikaa klo 08.40!


Petroskoista rantabulevardia pitkin päästiin "Murmansk Highway'lle" - tielle nro P-21. Pätkä on erinomaisessa kunnossa, kuten alla olevasta kuvasta näkyy - asfaltti kuin pingispöytä ja liikennettä erittäin vähän jos ollenkaan.

Yleensä Venäjällä pensaa saa ilman mitään ongelmia noin 100 kilometrin välein, ainakin pääteiden varrelta. Joskus syrjäisillä seuduilla 200 kilometrein välein. Nyt kun käytiin kokeilemassa onnea Sopokha kylän asemalla, niin tietysti sähköt olivat poikki ja letkut eivät toimineet :) Mukava kassatäti kuitenkin neuvoi käymään "Kivach" luonnonpuistossa katsomassa vesiputouksia sillä aikaa kun sähkötöitä tehdään... Teimme kuten käskettiin ja käytiin putouksilla :)Karhumäellä (Medvezhegorsk) on erinomainen ravintola josta saa herkullista gruusialaista keittoa - "Harcho". Sillä ja muutamalla karjalanpiirakalla tankattiin vatsat täyteen ja eikun menoksi!


Äänisen toisella puolella tie on erittäinkin hyvässä kunnossa, muutamia remonttipätkiä lukuun ottamatta. Muutamalla juomatauolla ja tankkauspysähdyksellä päästiin pikku Pudozhiin, joka sijaitsee Vodlajoen varrella 352 kilometriä Petroskoista itään. Väkiluku noin 10000.


Tervetuloa Pudozhiin kyltti. Kansainvälisen matkailutien, Sinisen tien, päätepiste on muuten Puudozhin kylä. Sininen tie johtaa Norjan Mo i Ranasta Ruotsin ja Suomen halki Karjalan tasavaltaan.

Pudozhin pääkadulla lehmät ovat pyhiä :)

Motel Yut - kiva pysähdyspaikka...

...Jossa vartioitu parkkipaikka...


Helteinen päivä kun oli, niin terassi oluet maistuivat ja niin maistui myös illallinen hyvässä seurassa. Sitten tutkimaan kaupungin vaatimatonta tarjontaa! 

Daniil AmosovComment