Päivä 2 | RedSquare | Kerimäki - Niirala - Petroskoi | 430km


Kerimäellä herättiin kukonlaulunaikoihin. Aamiainen oli sen verran tuhti, että pekoni maistui suussa vielä Venäjän puolella :) Sininen taivas ja linnut laulavat - 08.00 koko ryhmä valmiia lähtöön!

Ryhmässä tällä kertaa 7 reipasta motoristia ja 1 matkanjohtaja - "Pohjanmaanmies" Juha ja 1200Gessu, HD Hemmo Jari (on kuullut kaikki mahdolliset kettuilut), O-P ja 800 Trumppa, Mauri ja R1150 Bemari, Pekka ja 650 Aprillia, Kari ja Gessu, Jorma ja RT Bemari + matkanjohtaja ja allekirjoittanut Dani ja 650 Kawazaki KLR "Klara".


Kerimäen järvimaisemista pikku mutkateitä pitkin puikkelehdittiin Kiteen ja Tohmajärven kautta Niiralan rajanylityspaikalle noin tunnissa. Edeltävänä päivänä sovittiin, että tankataan pyörät vasta Venäjän puolella ja että kaikilla riittää pensaa siihen asti - vähän ennen rajaa Jari ajoi hätäisenä viereen ja sanoi että HD kulkee nyt höyryillä... Pintakaasuilla päästiin kuitenkin ensimmäiselle asemalle Venäjän puolella - 22 litran tankkiin meni 21,85 litraa :)

Suomen rajalla meni 5 minuuttia...

Venäjän rajalla vähän päälle tunti, mikä on erittäinkin hyvä aika :) Eniten kesti Pekalla, jonka Ukrainan ja Marokon leimat passissa herättivät kysymyksiä...


Ensimmäinen pensa asema on heti rajapuomin jälkeen... 

Litra pensaa maksaa noin 40 ruplaa ja eurolla saa 67 ruplaa tällä hetkellä...

Venäjä näkyy ensimmäistä kertaa täll reissulla...

Värtsilän, eli Venäjän puoleinen rajatarkistus - tämän kuvan takia melkein sain sakot! Ei saa kuvata :)


Rajan jälkeen noin 15 kilometriä upouutta asfalttia...

... Sen jälkeen vähän huonompaa...

...Ja vähän huonompaa...

Poikettiin Sortavalan kautta, sillä aamiainen oli jo tässä vaiheessa sulateltu ja mieli teki borssia!

Sortavalassa, vähän ennen Piipun Pihaa, törmättiin Yön Susien letkaan, joka oli vissinkin eksyksissä :)


Lähellä Sortavalan keskustaa, ihan Laatokan rannalla, sijaitsee monelle suomalaisellekin tuttu "Piipun Piha" hotelli - hyvä majapaikka ja erittäin hyvät borssikeitot :)

Venäjän kielessä borssilla tarkoitetaan aina punajuuresta tehtyä keittoa. Borssi tarjoillaan kuumana smetanan ja usein myös paahtoleivän tai paikallisen leivän kera. NAM NAM!


Sortavalasta Petroskoihin vie erittäin hyvänkuntoinen tie, jolla on ilo päästellä pyöristä tehot irti. Muutama tankkaus- ja venyttelytauko, mutta muuten melko ripeään tahtiin ajettiin Petroskoihin asti.


Petroskoin kadut...


Hotellin (Onego Palace) pihaan saavuttiin noin klo 17.00 ja toki suoraan ansaituille kypäräkaljoille. Sitten suihkuun ja syömään!

Karelskaya Gorniza Pohjola hotellia vastapäätä on ehkä Petroskoin paras ravintola josta perus Karjalaista ruokaa...


Leninin patsaan parempi puoli...

...Ja myös etupuoli... :)

Ikuinen tuli...

Todella hieno päivä Venäjän puolella ja kirsikkana kakun päällä erittäin kaunis auringonlasku Äänisen maisemissa! Huomenna kohti uusia seikkailuja :)

Daniil AmosovComment