Päivä 8 | LochNess | Listowel - Ring of Kerry - Rosslare | 520km


Tänäänkin kilometrejä oli luvassa reilun verran ja mutkia sitäkin enemmän. Tarkoitus olisi lähteä kiertämään mm. Irlannin maisemareittien klassikkoa - "Ring of Kerryä".

Nopea päätie johdattaa meitä kohti Killorglinin kaupunkia. Kesäkuinen aurinko pilkahtelee pilvien välistä ja lämmittää peltoja, joiden takana kohoaa vuoria. Killorgliin jälkeen Irlannille niin tyypilliset värikkäät talot vaihtuvat kumpuileviin nummimaisemiin.

Sankka sumu alkoi nousta kun lähestyttiin Atlantin rantaa. Maisemat vaihtuvat, kun saavumme rannikolle. Tie kiemurtelee jyrkkien rantakallioiden yläpuolella ja näkyvyys lähestyy nollaa... Sadetta ei sinänsä ole, mutta ilman kosteus on ainakin 100% :)


Ring of Kerry johdattaa meidät pienen Ballinskelligs kylän lävitse jossa pysähdymme katsomaan jylhiä rantamaisemia. Hiekkaranta on suuri, mutta hyisen viileä. Kukaan meistä ei uskaltanut uimaan tällä kertaa. Ranta oli muutenkin autio :)

Rannan jälkeen on tietysti hyvä käydä suihkussa :)


Jatkoimme matkaa Ring of Kerryä pitkin aina Kenmareen asti. Sumua melkein koko ajan. Alakuloiset lampaat seisoivat läpimärkinä kosteudesta. Pellot ja metsät jatkuvat jonnekin kaukaisuuteen, jossa kukkulat katoavat sumun sekaan. Tätä on Irlantti aidoimmillaan!

Nälkä alkaa jo kurnia, kunnes pysähdymme lounaalle johonkin pikkukylään - päivän keitto, omenapiirakka ja kahvit.Sillä aikaa kun me seikkailtin Ring of Kerryn maisemissa, Einon ja Jaanan oli tarkoitus körrötellä paikatulla renkaalla suorinta tietä kohti lähintä HD-liikettä - hakemaan uutta rengasta. No eihän se paikka kestänyt kuin 120 kilometriä ja ilmat karkasivat taas. Kolmannen kerran!

Soitto HD-liikkeeseen ja sieltä kaverit lähettivät lava-auton hakemaan Road Kingin talteen. Sen verran pakko kehua HD miesten toiminta, että jäivät perjantai iltana ylitöihin saadakseen Einon Road Kingin taas tien päälle. Huomiseksi on varattu lautta Irlannista Walesiin ja myöhästymis varaa ei oikein ole.

Me koukattiin Waterfordin kautta hakemaan Einon ja Jaanan. 20 minuuttia myöhemmin ryhmä oli taas kasassa ja kaikki pyörät ajokunnossa - ei muuta kuin menoksi!

Iloinen jälleennäkeminen Waterfordin HD pajassa.


Pieni lossiylitys heti Waterfordin jälkeen - näitä on Irlannissa paljon. Skotlannissa vielä enemmän...


Moyglare Lodge Rosslaren satamakaupungissa on ehkä yksi parhaista Bed&Breakfast paikoista joissa olen koskaan ollut - lämpimästi suosittelen.

Majapaikan vieressä oli sopivasti ravintola / pubi - Tero kertoo tarinoita ja Janne keskittyy olennaiseen eli Guinessiin :)


Aamulla luvassa aikainen herätys ja lautta kohti Walesia!

Daniil AmosovComment