Päivä 7 | LochNess | Belfast - Cliffs of Moher - Listowel | 650km

Matkan reilusti tuuhein päivä, ainakin kilometreissä. Belfastissa vietetyn vapaapäivän jälkeen oli ihan kiva päästä takasin baanalle. Yhteistuumin sovittiin lähtöajaksi 08.00. Tuhti Irlantilainen aamiainen ja pyörille. 

Aluksi oli luvassa 200 kilometrin siirtymä motaria pitkin Sligoon ja sieltä jatkettiin pienempiä ns. kakkosteitä pitkin kohti Irlannin pohjoisosia. Jossain vaiheessa Pohjois-Irlanti vaihtui Irlanniksi - mitään rajamuodollisuuksia ei tietenkään ole. Mutta odotimme ainakin kylttiä - "Tervetuloa Irlantiin". Ei mitään. Jossain vaiheessa vain nopeudet alettiin ilmoittamaan kilometreissä mailien sijaan ja valutta vaihtui punnista tuttuihin euroihin :)


Tankkaustauolla, pienen Louisburghin lähellä, huomattiin että Einon Road Kingin takarengas oli puhki. Ilma sihisi voimalla ulos ja pienen inspektion jälkeen löytyi myös syy - naulan pätkä!

Korjausarjasta ei paljon apua sisäkumin takia ja lähin Harrikka edustus Waterfordissa noin 350 kilometrin päässä. Mitä tehdä? Muutama soitto autoliittoon ja päälle tunnin odotus, kunnes paikan päälle saatiin mekaanikko paikkaamaan reiän.

Sovittiin, että ryhmä jatkaa sovittua reittiä kohti Cliff of Moheria ja Eino ja Jaana ajavat hissukseen suorinta tietä kohti päivän päättäriä - Listowellia. Parin tunnin päästä Eino soitti - rengas taas tyhjänä ja tällä kertaa keskellä motaria. Taas muutama soitto autoliittoon ja parin tunnin päästä Harrikka nostettiin lavalle ja vietiin lähimpään korjaamoon Oranmoreen. Siinä vaiheessa kello taisi olla jo 2 yöllä. Lava-auton kuski hoiti myös hotellihuoneen Einolle ja Jaanalle täksi yöksi korjaamon läheltä.

Muutenkin Einon ja Jaanan kertomuksien mukaan todella moni ohi ajava paikallinen pysähtyi tarjoamaan apua, kyytiä tai muuten vaan kyselemään.

Road Kingin rengas tyhjenee...

Porukalla mietittiin vaihtoehtoja...

 
 

Rengasrikko huomattiin Louisburghissa ja lähin HD korjaamo Waterfordissa - välissä noin 350 kilometriä.


Sillä aikaa kun Eino ja Jaana taistelivat rengasrikkoja vastaan muu ryhmä jatkoi matkansa Irlannin länsirannikkoa pitkin! Paljon pieniä teitä. Paljon ylämäkiä ja alamäkiä. Paljon mutkia vasemmalle ja oikealle. Vettä tuli aina silloin tällöin ja sumukin kerääntyi hyvin nopeasti. Maisemissa ei silti valittamista.


Mielettömän kaunis rantatie Irlannin länsiosissa...

Cliffs of Moherin rantakalliot sijaitsevat Liscannorin kunnassa Lounais-Burrenissa Doolinin lähettyvillä, Claren kreivikunnassa Irlannissa.

Jyrkänteet ovat Hag's Headin kohdalla 120 metriä korkeita ja O'Brienin tornin pohjoispuolella jopa 214 metriä korkeita. Jyrkänteiltä aukeaa yksi Irlannin vaikuttavimmista näkymistä, ja sateettomana päivänä sieltä saattaa nähdä aina Aransaarille saakka kuten myös Connemaran laaksot ja kukkulat.


Pieni kiire tuli päivän loppupuolella, sillä meidän piti ottaa lautta Killimeristä Tarbertiin tai kierrettävä noin 100 kilometriä lahden ympäri. Laudat Killimerista Talbertiin lähtevät puolen tunnin välein klo 18.00 asti, sen jälkeen tunnin välein... Lauttarannalle saavuttiin klo 19.56 :)

20 minuuttia myöhemmin oltiin toisella puolella. Siitä 20 kilometriä ja oltiin hotellilla Listowellin pikkukaupungissa. Kamat heitettiin huoneisiin ja lähdetiin etsimään sapuskaa. Vähän yli yhdeksän astuttiin paikalliseen pubiin. Kokki oli jo lähdössä, mutta kun näki maksavia asiakkaitta essu laitettiin takaisin päälle. Erinomainen ruoka nälällä maustettuna ja nukkumaan - huomenna uusia seikkailuja! :)

Lossi Killimerin ja Talbertin välillä.


Daniil AmosovComment