Päivä 5&6 | LochNess | Cairndow - Cairnryan - Larne - Belfast | 240km

Päivä 5 | LochNess | Cairndow - Cairnryan - Larne - Belfast | 240km

Paikallinen säiden jumala oli tänään suotuisa heti aamusta ja sadevehkeet laitettiin visusti laukkujen pohjalle. Nokat kohti etelää ja Cairnrayanin satamakaupunkia - on aika jättää Skotlanti hetkeksi taaksemme ja tutustua tarkemmin Pohjois-Irlantiin!

Laiva lähti vasta 16.30 joten meillä oli melkein koko päivä aikaa nauttia mutkaisista rantateistä ja auringosta. Glasgowin suurkaupungin kohdalla hypättiin hetkeksi motarille välttääkseen puuduttavia ruuhkia ja liikennevalosulkeisia.  


Girvanissa, 60km satamasta, otettiin hieman lepoa ja matkan ensimmäiset jäätelötötteröt. Siitä ilman mitään kiirettä Stranraerin kylään lounaalle ja sen jälkeen vasta Cairnrayanin ja laivalle. 2,5 tunnin risteily Larneen meni huomaamatta. Ryhmälippuja varatessa sain samalla puhuttua meille pääsyn bisnesloungeen, jossa sai naposteltavaa ja juomia niin paljon kuin sielu sietää! Takapenkkiläiset saivat myös hieman kuplivaa ;)


Skotlannin rannikko jää pikkuhiljaa taaksemme...

Laiva saapui Pohjois-Irlantiin aikataulussa noin klo 19 ja siitä puolisen tuntia myöhemmin päristeltiin Belfastin pääkatua pitkin hotellille.

Leppoisa siirtymäpäivä päättyi niin kuin arvata saikin paikalliseen pyhättöön - pubiin! :) Livebändi soitti CCR'n ikivihreitä klassikoita ja ryhmä tutustui paikalliseen viskivalikoimaan ja tietysti Guinnessiin! Belfastin ensivaikutelma - erinomainen!


Päivä 6 | Belfast | Vapaapäivä

Tämä päivä oli pyhitetty levolle ja Belfastille. Parhaaksi tavaksi tutustua kaupunkiin lyhyessä ajassa todettiin Hop On Hop Off bussit ja niinpä koko ryhmän voimin oltiin kymmenen aikoihin kiertämässä kaupunkia punaisella dösällä.

Pohjois-Irlannin pääkaupungin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Lagan joki ja lukuisat sillat, St. George's markkinat, "Rauhan Muurit" ja niiden poliittiset sanomat, lukemattomat katedraalit ja linnoitukset.

Mutta ehkä suurin nähtävyys / kokemus on kaupunki itse. Belfast on kuin tuulahdus kymmenen vuoden takaa. Kaupungin katuja ei voi olla kävelemättä tuntematta olevansa aikamatkalla menneisyyteen. Retroa ja poliittista katutaidetta tulee vastaan kaikkialla, mainokset ja huoltoasemat eivät näytä nykypäivään kuuluvilta. Kirkon kellot kalkattavat kymmeniä kertoja päivässä.

Belfastissa on jotain karkeaa, mikä puuttuu monista muista Euroopan kliinisistä ja turistien täyttämistä suurkaupungeista. Täällä ei muihin suomalaisturisteihin törmää - ainakaan vielä. Kaupunki on kuitenkin kehittynyt viime vuosina niin vauhdilla, että nyt jos koskaan on paras aika tutustua rosoiseen Belfastiin. Tilanne voi olla toinen jo muutaman vuoden päästä.

Titanic Experience - Titanicille omistettu ja isolla rahalla vuonna 2012 valmistunut museo, joka kuvaa kiinnostavasti maailman tunnetuimman aluksen matkaa ja rakennustöitä. Titanic rakennettiin Belfastin telakoilla.

Daniil AmosovComment