Päivä 13 | Tucson - Blythe | 430km

Kun oli kerran päästy villinlännen kaupunkejen makuun, niin miksei tänään jatkettaisi samalla teemalla. Niinpä suunnaksi otettiin Old Tucson, joka on rakennettu western leffojen kulisseiksi. Paikalle päästyämme totesimme Old Tucsonin olevan suljettuna koko päivän ja varmuudeksi vielä huomisenkin… Niinpä Old Tucsoniin tutustuminen jäi tällä kertaa ulkopuolisen tarkastelun ja aitojen yli kurkkimisen varaan :) Paikalle tosin kannatti tulla myös siksi, että Old Tucson sijaitsee upeissa kaktus-maisemissa hauskojen mutkateiden varrella.

Arizonan upeissa kaktusmaisemissa kohti Californiaa.

Arizonan upeissa kaktusmaisemissa kohti Californiaa.

Old Tucsonissa näyttää poseeraukseen tulevan ihan itsestään hieman vivahteita vanhoista westerneistä... Vain revolverit puuttuu...;)

Old Tucsonissa näyttää poseeraukseen tulevan ihan itsestään hieman vivahteita vanhoista westerneistä... Vain revolverit puuttuu...;)

Hauskat mutkatiet muuttuivat Blythe Californiaa lähestyttäessä suuremmiksi moottoriteiksi, joista kuitenkin Interstate 8 oli todella hauska ajettava. I-8:lla liikenne ja palvelut olivat vähäisiä jos eivät suorastaan olemattomia, sen halkoessa karun kauniita Arizonan aavikkomaisemia. Päivän mailit sulivat kuin mehujää Mazatlanissa, Arizonan vaihtuessa Californiaksi ja Tucsonin Blytheksi jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Blythe on periamerikkalainen pikkukaupunki. Nurmikot on asiallisesti leikattu, uima-altaat puhdistettu ja kaikki tunnetuimmat ketjuravintolat löytyvät pääkadun varresta sopuisasti peräkkäin :)

Pekka, Old Tucson, Arizona.

Pekka, Old Tucson, Arizona.

Näyttäisi asustelevan motoristeja naapurissa :)

Näyttäisi asustelevan motoristeja naapurissa :)

Daniil Amosov1 Comment