Päivä 12 | Nuevo Casas Grandes - Tucson, Arizona | 463km

Päivän teema on ”Back in the USA”. 

Päivä kuitenkin alkoi kulttuuriantropologisissa merkeissä tutustumiskäynnillä Paquimen muinaisen intiaanikaupungin jäänteisiin. Paquimea on asuttanut ilmeisen korkeakultturelli intiaanipopulaatio vuosina 1200-1400. Paquimesta löytyy todisteita mm. korkeatasoisesta arkkitehtuurista. Löytyy myös valtava ”pontikka pannu” minkä meskaliineilla on tarvittaessa pysynyt vaikka koko Paquime kuutamolla :)

Tuire, Pena, Helena, Jari, Pekka, Telle, Make ja Mikko. Paquime, Casas Grandes, Mexico.

Tuire, Pena, Helena, Jari, Pekka, Telle, Make ja Mikko. Paquime, Casas Grandes, Mexico.

Paquimen keskustan jäänteitä aamuauringon loisteessa.

Paquimen keskustan jäänteitä aamuauringon loisteessa.

Paquimesta matka jatkui kohti USA:ta. Matka eteni lähes 100km pitkin rajavyöhykettä karun kauniissa maisemissa. Rajanpinnassa tie oli myös monella mutkalla, nousulla ja laskulla. Rajanylityspaikalla saavuimme suoraan USA:n rajaviranomaisten puheille ja kuulemma olisi ollut hyvä pysähtyä sitä ennen jossain Mexicon viranomaistenkin luukulla…:) Sanoin ettei sellaista ollut osunut silmiini, johon USA:n rajamies nyökkäili ymmärtäväisesti ja lupasi hoitaa asian… Lyhyen odotuksen jälkeen passit toimitettiin meille leimattuina ja matka Douglas Arizonan puolella sai luvan jatkua :)

Rajalta suunnaksi otettiin päivän toinen kultturikohde, Tombstone. Tombstone Arizonassa käytiin vuonna 1881 Doc Hollidayn johdolla villinlännen kuuluisin ammuskelu sheriffin joukkojen ja lainsuojattomien kesken. Nykyisin ilma ei ole enää yhtä sakeana luodeista, joten upeaksi entisöityyn Tombstoneen kelpaa harrikakuskin pysähtyä iltapäiväjätskitötterölle ;) Arizonan upeiden maisemateiden päätteeksi saavuimme vähän isomman kylän raitille 500000 asukkaan Tucsoniin, missä myös yövyimme.

Doc Holliday palautti lain ja järjestyksen Tombstoneen 135 vuotta sitten ja edelleen on näin rauhallista :)

Doc Holliday palautti lain ja järjestyksen Tombstoneen 135 vuotta sitten ja edelleen on näin rauhallista :)

Ajat ovat muuttuneet. Nykyisin Tombstoneen ratsastetaan hevosen sijaan Harley Davidsonilla.

Ajat ovat muuttuneet. Nykyisin Tombstoneen ratsastetaan hevosen sijaan Harley Davidsonilla.

Daniil AmosovComment