Päivä 11 | Creel - Nuevo Casas Grandes | 554km

Kilometrejä tiedettiin riittävän tälle päivälle täyden päiväpuhteen verran, joten satsasimme aikaiseen lähtöön. Villa Mexicanan keittiö valmisti meille ystävävällisesti aamiaisen jo seitsemäksi ja pyörät pakkasimme lähtövalmiiksi jo ennen sitä. Rannikon helteessä ajaessamme oli ollut tilauksessa aikaista ajelua aamun viileydessä ja nyt sitä sitten oli tarjolla… Creelin lämpömittari näytti +1 astetta…:) Aamun ensimmäiset 100km oli sitä kuuluisaa kylmää kyytiä.  Muutama vuoriston kurvi saattoi olla jopa hieman jäässä mutta varovasti ajellen ei liukastelua kuitenkaan esiintynyt. 

Auringon noustessa yhä ylemmäksi samalla kun itse laskeuduimme Creelistä kilometrin verran alemmaksi, ilma lämpeni nopeasti jälleen ihanteelliseksi harrikka keliksi. Aamupäivän määränpäämme oli Chihuahua ja erityisesti sieltä löytyvä Meksikon kansallis-sankarin Pancho Villan kotimuseo. Epäonneksemme Pancholla ei tänään ollut ketään kotona, vaan museo oli koko päivän suljettu. No Panchon talon ainakin bongasimme ja siihen päälle karautimme koko Chihuahuan keskustan läpi lounas burgereille. Tässä vaiheessa päivää  lämpötila oli kohonnut jo takaisin hellelukemiin.

Museo de Revolución Mexicana, Chihuahua, Mexico.

Museo de Revolución Mexicana, Chihuahua, Mexico.

Pancho Villan ovella koputtelemassa.

Pancho Villan ovella koputtelemassa.

Ei ollut Pancho kotona. Saattoi olla vallankumous puuhissa.

Ei ollut Pancho kotona. Saattoi olla vallankumous puuhissa.

Päivän tiet olivat aamun mutkateitä lukuunottamatta hyvinkin joutuisaa ajeltavaa, joten Nuevo Casas Grandesin kylänraitille saavuimme hyvissä ajoin ennen auringon laskua. Mainio illallisravintolakin kylästä löytyi, missä pääsimme nostamaan maljat Pekan ja Helenan juuri maailmaan tulleelle lapsenlapselle :) 

 

Daniil AmosovComment