Päivä 10 | Vapaapäivä | Creel

Oikeammin tämä päivä on semi vapaapäivä, koska vapaapäivän ohjelmaksi on aika lyömätön vaihtoehto ja se on Copper Canyon. Meksikoksi Barrancas Del Cobre. Mexicon oma ”Grand Canyon”, joka itse asiassa on 60 miljoonan neliökilometrin pinta-alallaan 4 kertaa laajempi ja lähes kaksi kertaa syvempi kuin pohjoisen naapurimaan huomattavasti kuuluisampi kanjoni !

Enne aamiaiselle menoa oveltani kuului kopkop. Ovella oli naapurimökin isäntä Markku, oivan ehdotuksensa kanssa vuokrata autokyyti päivän retkeä varten kupari kanjonille. Perusteluina oli kätevyys ja helppous vierailla kanjonilla yhdessä koko ryhmän voimin… Naapurimökin myöhäisellä valomerkillä tuskin oli mitään tekemistä tämän autokyyti ehdotuksen kanssa…;) Oli miten oli, niin ajatus oli mielestäni loistava. Respasta aamiaisen aikana yksi puhelu ja Jose saapui puolessa tunnissa poimimaan koko ryhmämme kuparikanjoni retkelle :)

Aamuisen kanjonimaiseman äärellä. Barrancas Del Cobre, Mexico.

Aamuisen kanjonimaiseman äärellä. Barrancas Del Cobre, Mexico.

Taramahura muori Carola ja Helena.

Taramahura muori Carola ja Helena.

Piedra Volada, eli Barrancas Del Cobren kuuluisa "lentävä kivi". Nimestä kun vähennetään latinoille tyypillinen liioittelu, niin aletaan olla lähempänä totuutta "heiluva kivi" :)

Piedra Volada, eli Barrancas Del Cobren kuuluisa "lentävä kivi". Nimestä kun vähennetään latinoille tyypillinen liioittelu, niin aletaan olla lähempänä totuutta "heiluva kivi" :)

Josen Barrancas Del Cobre tour osottautui kaikinpuolin napakymppi valinnaksi ! Kaikkiin pysähdyspaikkoihin ei olisi ollut harrikoilla edes mitään asiaa pehmeiden hiekkateiden vuoksi ja tuskin niitä olisi helposti löytänytkään. Barrancas Del Cobre on henkeäsalpaavan upea kanjoni. Eroina Grand Canyoniin on Barrancas Del Cobren vehreys ja moninkertaisesti pienemmät turistivirrat. Kanjonia ihasteltiin usealta eri näköalapaikalta ja paikallisia tarahumara intiaanejakin tavattiin.

Barrancas Del Cobren nimi ei viittaa runsaisiin kupariesiintymiin vaan kiviaineksen kupariseen väriin. 

Barrancas Del Cobren nimi ei viittaa runsaisiin kupariesiintymiin vaan kiviaineksen kupariseen väriin. 

Kupari kanjonin näköalatasanteille ei tarvitse jonottaa.

Kupari kanjonin näköalatasanteille ei tarvitse jonottaa.

Näköalaravintolan lasilattialla tunnelmaa nostatti vierestä rikkoutunut lasiruutu :)

Näköalaravintolan lasilattialla tunnelmaa nostatti vierestä rikkoutunut lasiruutu :)

Hotellin perustajapariskunnan muistoalttari.

Hotellin perustajapariskunnan muistoalttari.

Takaisin Creelin raitille kerettiin heti alkuiltapäivästä, joten vapaapäivää jäi vietettäväksi vielä ihan mukavasti myös omaan tahtiin.

Daniil AmosovComment