Päivä 08 | Los Mochis - Yecora | 310km

Los Mochiksen 33 asteisessa aamussa ei tarvinnut olla Pekka Pouta osatakseen ennustaa täksikin päiväksi helteistä ajosäätä. Tänään oli myös Pekan ja Jarin pyörien takaisin vaihtopäivät kun Jarin Street Glideen oli saatu uusi muhkea takagummi alle. En tiedä oliko Road Gliden sivulaukku ollut ampumaradalla maalitauluna vai oliko Jari kokeillut sillä keilailua mutta ihan entisellään se ei ollut… Sellaista se kaverille pyörän lainaaminen on ;)

Alkumatka eteni tasamaata lämpötilan noustessa hätyyttelemään 40 asteen lukemia. Kuumimillaan HD:n mittarista bongattiin 42 asteen lämpötiloja. Tuiren jalkoja paahtoi kuuman kelin lisäksi Switcbackin tulikuumana hehkuva kone. 

Sotilaiden tarkistaessa matkatavaroitamme on hyvää aikaa kerratta mäkihypyn perusteita. Telle näyttää Helenalle V-tyylin lentoasentoa :)

Sotilaiden tarkistaessa matkatavaroitamme on hyvää aikaa kerratta mäkihypyn perusteita. Telle näyttää Helenalle V-tyylin lentoasentoa :)

Jäähdyttelytauolla matkalla Yecoraan.

Jäähdyttelytauolla matkalla Yecoraan.

Ajopäivän toisella puoliskolla alkoivat maisemat muuttumaan jälleen kerran henkeäsalpaavan upeiksi. Tiehen alkoi ilmestymään enenevissä määrin mutkia ja rataprofiili kääntyi vähitellen nousuvoittoiseksi. Eteemme levittäytyi Sierra Madren vuoristo, minkä rinteillä serpentiinitie kiemurteli kohti Yecoraa. Tie kuin suoraan motoristin päiväunesta, josta tosin säpsähti välillä hereille monttuisen päällysteen tai tietyön ravistellessa harrikkaa :)

Uudella muhkealla takagummilla mutkatiet taittuu Jarilta vaikka ilman käsiä ;)

Uudella muhkealla takagummilla mutkatiet taittuu Jarilta vaikka ilman käsiä ;)

Penalla on taukosavujen etsinnät meneillään sivulaukun syövereistä :)

Penalla on taukosavujen etsinnät meneillään sivulaukun syövereistä :)

Pekan ja Helenan Ultra Gliden ajettavuus parani reilusti kun HD-huolto lisäsi painetta iskareihin.

Pekan ja Helenan Ultra Gliden ajettavuus parani reilusti kun HD-huolto lisäsi painetta iskareihin.

"Eiköhän mennä jo" sanoo mutkateillä hyvin viihtyvä Mikko :)

"Eiköhän mennä jo" sanoo mutkateillä hyvin viihtyvä Mikko :)

Yecoran noin 1600m korkeuksissa myös lämpötila jäähtyi miellyttävään 20 asteeseen. Yecoran majatalo oli mainio ja majatalon emäntä erittäin lämminhenkinen señora, joka piti meistä hyvää huolta kokaten meille kaikki ateriat. Iltapontikatkin löytyi jostain alakaapista yömyssyiksi :)

Pöydässä: Yömyssykanisteri, Make, Mikko, Jari, Pena ja Pekka. Taka-alalla Yecoran Hotel Michelin hurmaava emäntä.

Pöydässä: Yömyssykanisteri, Make, Mikko, Jari, Pena ja Pekka. Taka-alalla Yecoran Hotel Michelin hurmaava emäntä.

Daniil AmosovComment