Päivä 05 | Loreto - La Paz | 350km

Mainiossa Loretossa majoituimme todella viihtyisään Hotel Oasikseen... Loretossa myös tarkeni mukavasti, lämpötilan pysytellessä yöllä alimmillaankin yli 25 asteessa. Päivälämpötila lähenteli kuumimmillaan jo 40 astetta. 

Aamiainen ja atmosfääri on Loreton lempeässä aamussa kohdillaan :)

Aamiainen ja atmosfääri on Loreton lempeässä aamussa kohdillaan :)

Aamupäivän kuumuuteen saatin kuitenkin vähitellen helpotusta kun reittimme La Paziin nousi vähän korkeammalle, kaartaen samalla kohti Baja Californian länsirannikkoa missä oli yli 10 astetta viileämpää kuin itärannikolla.

Maisemat olivat jälleen uskomattoman upeat ja tie nautinnollista ajettavaa. La Pazia lähestyttäessä tie kaarteli takaisin kuumalle itärannikolle ja jälleen oltiin armottomassa paahteessa. Välillä laajamittaiset tietyöalueet hidastuttivat matkaamme. Taidettiin siellä tietöiden pehmeässä hiekassa ottaa harrikalla myös hieman lähikontaktia Meksikoon...:)

Tauko näköalapysäkillä matkalla La Paziin.

Pemexillä pyörät tankattuina ja jätskit syötyinä valmiina takaisin tien päälle.

La Pazin tyylikkäälle rantaboulevardille parkkeerattiin hikisinä, pölyisinä ja janoisina. Kun nälkä ja jano oli sammutettu jatkui matka vielä 15km Baja Ferriesin terminaaliin.

Laivaliput Mazatlaniin oli hankittu jo etukäteen mutta silti satamassa tuntui riittävän paperihommia. Etenkin pyöriemme rekisterinumeroilla tuntui olevan työllistävä vaikutus… Niitä kyseltiin ja merkkailtiin ylös useampaan kertaan ja silti ne onnituttiin painamaan lippuihimme väärin… Ja sitten lippuja korjailtiin ja printtailtiin taas uudestaan…:)

Loppujenlopuksi kupongit saatiin järjestykseen, pyörät Baja Ferriesin uumeniin ja motoristit yöksi tyynen valtameren mainingeille kohti Mazatlanin satamakaupunkia :)

La Pazin rantaravintolassa pölyt huuhtoutuivat kurkusta ja vatsat täyttyivät mainioilla aterioilla.

Ilta hämärtyy La Pazin satamassa, henkilökunnan arpoessa oikeita rekisterinumeroita lippuihimme :)

 

 

Daniil AmosovComment