Päivä 04 | Guerrero Negro - Loreto | 420km

Guerrero Negrosta lähdettiin matkaan merisumuisessa säässä, lämmintä noin 20 astetta. Alkumatka oli maisemiltaan karua tasanko ja tie suoraa. Sitä mukaan kun reitti kaartoi kohti Baja Californian itärannikkoa, alkoi maisemaan ilmestymään enemmän vaihtelua ja tiehen enemmän mutkia. Myös merisumu hälveni hiljalleen päivän edetessä, antaen tilaa auringolle ja lämpötila kohosi reitin lähestyessä itärannikkoa.

Kaktuksetkin ilmestyivät jälleen maisemaan, kunnes taas hetkeksi katosivat palatakseen jälleen seuraavan vuoren takana näkyviin entistäkin laajempina kaktusmetsinä. Baja Californian upealle luonnolle näyttää olevan tyypillistä juuri äkilliset ja selkeästi havaittavat muutokset. 

Saavuttuamme niemimaan itärannikkolle, alkoi lämpötila olemaan jo paahtavassa 30 asteen lukemissa. Peileissä näkyi sitkeästi enää vain muutama pyörä, joten oli parasta jäädä tien sivuun odottelemaan.

Letkan katkeamisen syyksi selvisi lopulta Jarille käynyt rengasrikko. Työnjako oli selkeä. Yksi Pekka jatkoi muun ryhmän kanssa kohti Loretoa ja toinen Pekka eli minä lähdin Markun ja Jarin avuksi rengasrikkopaikalle. Pojat olivat kerenneet seisoskelemaan jo tovin jos toisenkin paahtavassa helteessä keskellä ei mitään mutta tuntuivat olevan vaan kovin tyytyväisiä kun kerrankin sai nauttia rauhassa auringonpaisteesta ;)

Paikkaustarpeista ei ollut apua, joten lähimmästä kylästä pickup paikalle, pyörä kyytiin ja rengaspajalle. Sieltä myös Markku ja Jari jatkoivat matkaa Loretoon ja minä jäin El Rosalian rengaspajalle ihmettelemään mitä tuleman pitää. Pian selvisi, että puhjenneesta renkaasta olisi hädin tuskin sandaali materiaaliksi ja harrikkan takarengasta Santa Rosalian rengasmarkkinoilla tuskin oli koskaan nähtykään :)

Näytti vaisulta, kunnes rengaspajan päällikkö keksi valikoimistaan auton vararenkaan joka mittojensa puolesta sopisi hienosti harrikan takarenkaaksi :) Parisen tuntia myöhemmin kaikki oli valmista ja matka Loretoon saattoi jatkua. Viimeiset 150km tie mutkitteli huikean upeissa maisemissa... Kuulemma. Itse tulin ihailleeksi lähinnä mexicolaista täysikuuta öisellä matkallani Loretoon :) Ja yes, Santa Rosalian rengaspajan autonvararengasviritykset tuntuivat toimivan yllättävänkin hienosti ! 

Pientä mukavaa puuhastelua helteisessä mexicon iltapäivässä :)

Pientä mukavaa puuhastelua helteisessä mexicon iltapäivässä :)

Santa Rosaliassa auton vararenkaasta tuli HD:n takarengas :) 

Santa Rosaliassa auton vararenkaasta tuli HD:n takarengas :) 

Daniil AmosovComment