Päivä 03 | Ensenada - Guerrero Negro | 610km

Estero Beach hotellin ravintola laittoi parastaan myös aamiaistarjoilussa, tarjoten todella runsaan ja herkullisen buffan viihtyisällä ranta terassillaan. Päivän runsaita ajokilometrejä lähdettiin nielemään täysin vatsoin ja täysin tankein. 

Estero Beach Ensenada Mexico.

Tellervo, Tuire ja Mikko valmiina matkaan kohti Guerrero Negroa.

Ajopäivän alkupuoleen mahtui aluksi pari pölyistä mexicolaista taajamaa, missä matka eteni tuskastuttavan hitaasti liikennevaloista seuraaville. Mutta päättyy se aikanaan pisinkin kylän raitti ja hyvä niin :)

Matkan edetessä, maisemat paranivat kilometri kilometriltä kunnes alkoivat olemaan jo lähes pilallisen upeita…:) Maisemaan alkoi ilmaantumaan enenevissä määrin kaktuksia ja toisin paikoin niitä levittäytyi laajoina kaktusmetsinä silmän kantamattomiin. Tie oli hyvin vaihtelevaa ajeltavaa pitkistä tasankosuorista serpentiini mutkilla oleviin vuoristoteihin ja kaikkea siltä väliltä. Maisemat olivat koko päivän käsittämättömän upeat ja suomalaiseen silmään myös hyvin erikoiset.

Tauolla Pemexin kulmilla, matkalla Guerrero Negroon.

Viimeistään näin toisena ajopäivänä Mexicossa on tullut selväksi mitä lukee mexicolaisen bensa-aseman valomainoksessa… Siinä lukee Pemex. Vain ja ainoastaan Pemex. Muun merkkisiä bensa-asemia ei ole vastaan tullut ja siltä vaikuttaa ettei olisi ihan lähiaikoina tulossakaan…:) Pemex is best :)

Pullobensakaupoilla osoitteessa keskellä ei mitään :)

El Rosarion kyläpahasessa oli hyvä syy pysähtyä ja se oli nimenomaan Pemex. Lajissaan viimeinen,  seuraavaan 400 kilometriin… HD:n tankillisella tuokin matka saattaa olla liikaa mutta onneksi puolimatkan krouvista löytyi pieni aavikkokylä missä myytiin kadunvarsibensaa muovipulloista. Samasta kylästä saatiin myös omiin tankkeihin vähän kaffetta ja pullaa. 

Vasemmalta: Mikko, Markku, Helena, Pekka, Jari, Tellervo, Tuire ja Pentti.

Pitkän ajopäivän päätteeksi Guerrero Negroon saavuttiin iltahämärissä, reeeilusti useita minuutteja ennen säkkipimeää ;)

Daniil AmosovComment