08 | Hundar - Leh | 140km

Go Pokemonmies laskeutunut kamelin selkään? :]

Susanna, Hannu, Emppu, Clint ja Go Pokemon (Hessu) matkalla aavikolle!

Tänään sama reitti takaisin. Päivä alkaa kuitenkin kamelinratsastuksella. Hundarin viereen on vuosien kuluessa kehittynyt pikku Sahara, jonne saa kamelikyytiä haluamalleen ajalle. Hundarin kameleilla on upea historia, ne ovat muinaisten silkkitiekameleiden jälkeläisiä. Itse jätän kamelikyydin välistä, sisälläni vallitsee avaruudellinen vellova olotila. Harrastin koko viime yön oksentamista. Harvinaisen ärhäkkä vatsatauti iski yöllä, mutta tuntuu onneksi olevan oikenemaan päin. Onnistuin nappaamaan jonkun henkilökohtaisen superpöpön jostakin.
Vastaavanlaisen sain viimeksi joulukuussa 1999 Sumatralla...


Kameleiden luota kohti Kardung Lata. Jokainen jännittää jonkin verran eilisen 50 metrin vesiestettä joka oli eilen jo haastava vaikka pääsimme ajamaan sen alavirtaan. Tänään pääsemme ajamaan voimakasta virtaa vastavirtaan! Ja ihme ja kumma jokainen pääsee siitä läpi, pieniä työntöapuja tarvitsee itse kukin mutta homma onnistuu. Eilen sukat pysyivät kuivana. Tänään ei ole toivoa sellaiseen ylellisyyteen... :] 


Heti kohta Khardung Lan jälkeen moottorini sammuu. Onneksi on alamäki ja rullaan seuraavat 32km. Tuli uusi selkeä henkilökohtainen rullausennätys. Hannu rullaa samasta syystä reilut 20km. Lehin liepeillä selviää moottoriemme sammumisen syy, olisi pitänyt vääntää bensahanat varatankille. Vähän noloa tietty, mutta sattuuhan sitä... varsinkin kun nykyään sitä ajaa harvakseltaan bensahanallisilla pyörillä :] 


Mutta bensahanoista riippumatta olemme Lehissä iltapäivä viideltä. Kypäräkaljat (Kingfisherit) ja kuudelta suihkuun. Hotellimme kuuman veden aika alkaa kuudelta ja kestää yhdeksään. Aamuisin samat ajat! Ryhmä lähtee kylälle syömään. Minulla on virta vähissä ja jään Martinen kanssa hotellille syömään, mikä ei ollut tällä kerralla mikään huono veto. Saimme matkan toistaiseksi parhaan päivällisen ... :] ... ja uni tulee hyvässä ajassa. Nukahdin kello 9pm.

Yakkiperhe kuljeksimassa vuorilla. Nämä kaverit tarvitsevat min. 3000m korkeutta voidkaseen hyvin!

Kamelinpoikanen poseera ;]

Maisemat olivat tänäänkin kohdallaan!

Hundar Valley

"Haloo, saisiko helikopterin paikalle?"

Missä ovat Kimmon sähköt!

Daniil Amosov1 Comment