07 | Leh - Hundar | Intia | 140km

Planeettaamme korkein kohta mihin mopolla pääsee tietä pitkin Karong La, 18380 jalkaa!

Tämä on sitten se päivä joka on planeettamme korkeimmalle tielle pyhitetty päivä... ylitämme Kardung La Pass'n joka on intialaisen kirjanpidon mukaan 5602 metriä eurooppalaisen kirjanpidon mukaan 5307 metriä lähempänä taivasta kuin kauppatorin ranta Helsingissä.

 

Mutta miten päin vain niin se on Planeettamme korkein yleinen tie, eikä kukaan meistä ei ole ollut aikaisemmin yhtä korkealla ilman lentokonetta. Nousemme Lehistä 2km ja laskeudumme toiselle Hundariin (Nubra Valleyn) puolella 2km. Huipun molemmin puolin olevat 15km ovat vähintäänkin mielenkiintoista tietä. Vastaavaa olen ajanut viimeksi vuonna 2010 Keniassa. Kenian Moyale road oli hyvin liki tätä, joka on kuin kovettunut kivikkoinen perunamaa.
Ykkösellä ylös ja ykkösellä alas. 


Oma erikoisuutensa Kardung La reitissä on se, että Lehin Mafia pitää sitä jotenkin hallussaan. Emme saa ajaa Kardung La tietä omilla hyväkuntoisilla pyörillämme vaan joudumme vuokraamaan Lehin Mafialta eri pyörät. Mutta matka taittuu vaikka yhdessä ja toisessa pyörässä on pieniä käymishäiriöitä. Itse ssvalttiosuus Lehistä kohti Kardung La'ta on yksi upeimmista teistä jonka olen koskaan ajanut, ellei sitten upein ja siitä on vaikea pistää paremmaksi sarjassa vuoristotiet.


Nubran laaksossa ajamme Hundar nimiseen pieneen kylään, joka on myös käytännössä etäisin piste mihin valkonaama konepyörällä pääsee. Perillä meitä odottaa mukava yllätys, metsässä oleva uusi telttakylä. Tällä kerralla teltoissa on myös suihkut!

Kimmo ja Hessu matkalla Himalayan katolle!

Hannu ja Djeeps matkalla Himalayan katolle!

Johan & PikkuJuha Himalayan katolla!

Senior ja Junior K-kauppiaat Himalayan katolla!

Martinen aamurukous Lehissä...

... ja auringonottotauko Khardung La'ssa :]

Pikku pikku vesieste, mutta Enfieldit toimivat hyvin myös joessa!

Leh - Hundar Highway!

Daniil AmosovComment