06 | Leh | Intia

Lehin palatsi...

... ja paltsin yläpuolella oleva buddhalaistemppeli! Clint ja Hessu matkalla ylös!

 

Vapaapäivä, lepopäivä ja rentopäivä alkaa taxikyydillä Lehin palatsille, joka on potentiaalisen mahtava. Nyt se on enimmäkseen remontissa, mutta maisemat palatsin terasseilta ovat lyömättömät. Koko kaupunki avautuu palatsin alapuolella.

Ja jotta kuntomme ei jää vajaaksi kapuamme palatsilta vielä 200 metriä ylämäkeen, jossa sijaitsee buddhalaisluostari. Kalle The Speed näyttää olevan nopein myös kun kulkupelinä ovat omat jalat! Me muut puuskutamme aurinkoisessa ylämäessä vähän enemmän!


Temppelin katolla tuntee kirjaimellisesti olevansa Lehin katolla... koko kaupunki on jalkojen juurella. Temppelin katolla näkee myös miten kaupunki on jakaantunut; buddhalaiseen, islamilaiseen ja hindulaiseen osaan. Ainakin toistaiseksi uskonnot elävät täällä sulassa sovussa.

Ja tuohon monimuotoisuuteen sopii hyvin israelilainen lounas ja iltapäiväkahvit brasilialaisessa kahvilassa. Paikallistietäjämme mukaan Ladakh -niminen Bollywood-elokuva räjäytti matkailijapankin 2004. Ja sitä on vähän vaikea uskoa todeksi, mutta yleisin kulkuneuvo joka Himalajan maanteillä tulee vastaan on Enfield-moottoripyörä! Puolet Intian Enfieldeistä on Himalayan teillä.

Luostarin katolla!

Kalle, Hessu, Martine, Blogisti ja Hannu luostarin katolla!

Islamia...

... ja buddhalaisuutta!

... ja buddhalaisuutta!

Hessu koki Lehissä valaistuneen Taj Mahalin!

Daniil Amosov1 Comment