Päivä 8 | Route 66 | Santa Fe | Vapaapäivä

Tänään pidettiin ansaittu vapaapäivä! Yli 2000 kilometriä ajettu ja paljon koettu, niin rauhallinen Santa Fe on todella hyvä paikka sulatella kokemuksia ja lepyttää hanuria…

Herätys omaan tahtiin ja voi tehdä mitä mieli tekee. Sen verran porukka on jo tottunut heräämään ajopäivän aikatauluissa, että suurimman osan ryhmästä tapasin klo 7.30 aamiaisella.

Santa Fe:n kylä sijaitsee noin 2200 metrin korkeudessa – siitä huolimatta 26 astetta lämmintä ja täydellisen sininen taivas.

Ryhmällä oli mitä erilaisempia suunnitelmia – naiset lähtivät makoilemaan altaalla ja shoppailemaan Santa Fen keskustaan, miehet pesemään pyykkiä ;)

Harrin kanssa lähdettiin käymään HD-diilerillä, sillä takajousitus hänen Ultrassa edelleenkin vuoti hieman ilmaa… Pakko kyllä nostaa hattua Harley-Davidson verkostolle ja palveluasenteelle – he ottivat meitä vastaan ei niinkään asiakkaina, vaan kavereina!

Paljastui, että jousituksen ventiilistä puuttui pieni o-rengas jonka piti estää ilma pakenemasta!

Ultra jätettiin huoltoon ja Harri pääsi tutustumaan matkanjohtajan takapenkkiin. Oppipahan arvostamaan Pirjon ja muiden kyytiläisten sinnikkyyttä! :)

Minullakaan ei ollut pienintäkään tarkoitusta lähteä ajelemaan tänään, mutta HD-liikkeen asiakaspalvelija puhui minut taitavasti ympäri! ”You have to see the mountains! It’s once in a life time!” – tuota on vaikeaa pistää vastaan…

3500 metrissä oli vielä lunta! Samaan aikaan Santa Fe:ssa 2200 metrin korkeudessa +26C

Ja maailmanluokan tie se olikin! Niin kuin tehty Harrikoita varten + pääsi kokeilemaan myös vähän jyrkempiä mutkia, upouudella asfaltilla. Tulevia PeterPanBike ryhmille pieni vinkki – Santa Fe:sta valtatie 285 kohti Taosta ja Nambe nimisen kylän kohdalla oikealle ja sitten vaan seuraatte ruskeita ”High Road” kylttejä aina ”Taos Gorge” saakka!  Ette kadu…

Vaikka kyseessä olikin vapaapäivä ja jokaisella oli täysi oikeus tehdä mitä huvittaa, niin me todettiin jo aamiaisella, että parempaa porukkaa ei tästä kylästä löydy! Joten yhteinen illallinen sovittiin klo 19.00 Santa Fen keskustassa.

Kaiken kaikkiaan rento päivä – arskan ottoa, uimista, ajelua, shoppailua, auringon laskun katselua ja Harrin HD:kin tuli korjattua!

Huomenna kohti Holbrookia…

Daniil AmosovComment