Päivä 9 | Route 66 | Santa Fe - Holbrook | 550km

 

Kun Route 66 pistettiin aluille vuonna 1926, oli ihan päivän selvä, että se menee New Meksikon pääkaupungin Santa Fen läpi. Ja niin se menikin. Route seurasi vanhaa intiaanien polkua (Old Pecos Trail) Santa Rosasta Dilian, Romerovillen ja Pecosin läpi Santa Fe:hen. Santa Fe:sta tie jatkui La Bajadan kautta Albuquerqueen. Näin tie suuniteltiin ja myös rakennettiin ja sellaisena sen piti myös pysyä ikuisesti. Mutta todellisuus ei ole aina niin simppeli ja poliittinen juonnittelu muutti kaiken!

Vuonna 1937 New Meksikon gubernaattori Hannett hävisi vaalit ja siitä hän syytti Santa fen eliittia. Hän vannoi, että ennen hänen kauden loppua hän vielä pääse tasoihin kaupungin kanssa. Ja niin hän aloitti uuden tieprojektin jonka tarkoitus oli puhtaasti ohjata Route 66 Santa Fen ohi ja suoraan Albaquerqueen!

Aamuinen kahvitauko...

Alkuperäistä routea pitkiin ajettiin aina Albaquerquen asti ja sitten intiaani reservaattien läpi aina Galluppin saakkaa. Vähän ennen Galluppia poikettiin Red Rock puistossa joka taisi olla kiinni, mutta siivoja päästi meidät portista läpi ja saatinkin tutkia paikat ihan rauhassa! Ei sielun sielua koko paikassa :)

Pehmeä hiekka teki kepposet ja loputkin ryhmästä menettivät paikallakaatumisen netsyyden. Matkanjohtaja taitta olla ainoa joka on vielä säilyttänyt katuuskottavuuden :) Ja sitä uskottavuutta tarvitaan, sillä olen saanut olueen näyttämättä papereita ainoastaan yhdestä osavaltiosta - Missourista!

Harrikka + hiekka = no good!

Lounas syötiin perinteisessä Dinerissa Gallupin kaupungissa.

Gallupin jälkeen mentiin jo tutuksi tullutta Route 66 pitkiin. Hyvin vetävä ja mukava pätkä ajonautinnon kannalta. Muutamia kymmeniä maileja ennen Holbrookkia poikettiin tutustumaan Petrified kansallispuistoon, joka on tunnettu maisemien lisäksi myös satoja miljoonia vuosia sitten kivettyneistä puista!

Puistonvartia tuli vertailemaan hevosvoimia :)

Puistossa oli ihan upouusi asfaltti laitettu muutama päivä sitten - vannon että se oli vielä lämmin! :) Joka tapauksessa tuntui kun pyörä kulkisi koskematta maata ollenkaan! Noin tasaista kyytiä en ole saanut koskaan... Maisematkaan eivät jättäneet ketään kylmäksi!

Puiston molemmin puolin intiaanit tanssivat ahkerasti sadetanssia, mutta meillä taas kerran uskomaton säkä, sillä puistotie kulkee tasan tarkkaan kahden saderintaman välissä

Puistonvartija tuli vielä morjestelemaan!

Tänään yövytään 5000 asukkaan Hobrookissa Arizonan osavaltiossa. Holbrook sijatsee Navajo intiaanien maalla ja yövytään teemaan sopivalla tavalla ;)