Päivä 1 | Portugalin kierros | Kokoontuminen Portossa, osa 2

Tänään ammuttiin virallinen lähtölaukaus alkavalle Portugalin kierrokselle. Tuttuun tapaan tässä järjestyksessä, eli kokoontuminen hotellille, matkainfo käytännön asioista ja aloitusillallinen. Porto oli houkutellut useimmat matkalaiset kohteeseen jo muutamaa päivää aikaisemmin. Ensimmäisenä paikalla oli Ismo J. jo keskiviikkona, Ismo T. ja Risto perjantaina saavuttaen suorituksellaan toisen palkinnon. Turun miehet Jarmo ja Harri olivat ilmestyneet tiettävästi kaupunkiin myös perjantaina, tosin vähin äänin, koska olivat olleet suorittamassa salaista tehtävää. Tehtävän toimeksiantona oli ollut selvittää virtaako Dourojoki todellakin vuolaampana kuin Aurajoki? Tästä kolmas palkinto turkulaisille, eikä haittaa vaikka olisikin Kaarinasta tai Naantalista.

Matti oli päräyttänyt lauantaina omalla pyörällään Suomesta Portoon viime viikon kuluessa.
Matin motto on, että jos kerran lähdetään moottoripyörämatkalle niin silloin myös ajetaan, eikä lennetä välillä. Saattoipa tuo tulla halvemmaksikin ajella 4100 km suuntaansa, koska perillä voi säästää matkan hinnassa kuuden päivän pyörävuokran verran? Tosin tätä yhtälöä ei voi ratkaista ainoastaan matemaattisin perustein, tietää Matti.

Myös Helana ja Jukka, Tuuli ja Antti sekä Pia ja Arto ilmoittautuvat yhteisen whatsapp -ryhmän välityksellä.
Alo saapui klo 18.00 tietämillä. Joten, klo 20.00 alkoi infokekkerit ja jatkot vietettiin illallisen merkeissä klo 21.00 alkaen.

Posetiivari ja hänen 20 laululintuaan.

Aamupäivällä vaihdoimme oma-majoituksesta matkan viralliseen aloitus hotelliin, aivan paalupaikalla sijaitsevaan, perinteiseen Hotelli Aliadokseen. Se sijaitsee Porton remontissa olevan keskusaukion länsireunalla. Majoittumisen jälkeen ohjelmassa oli jälleen kaupunkipatikointia . Hotellin Atlantin puoleinen kaupunginosa oli tältä korkeudelta vielä näkemättä ja sitä lähdettiin mielenkiinnolla tutkimaan.

Posetiivi ja oman aikansa DC levyt jotka viikkaantuivat nätisti nippuun soiton edetessä. Ja sitten uutta kasettia pesään kun vanha oli veivattu läpi. Autoreverseä laitteessa ei ollut.

Yksi kaupungin monista suihkulähteistä. Länsi-Porto tarjosi jälleen uudet ja erilaiset näkymät siitä, mitä itäpuolella oltiin jo totuttu näkemään.

Täällä useammat rakennukset näyttivät olevan hyväkuntoisempia, ylväämpiä ja prameampia kun keskustan toisella reunalla olleet.

Oikea motoristi ei lähde moottoripyörämatkalle kukkia eikä taloja kuvailemaan, se on varma!
Vai olisiko sittenkin niin, niissä on jotain kauneutta myös motoristin silmään?

Kawasakin vihreä seinälaatoitus.

Hauska vanha tavaratalo sijaitsi aivan Harry Potter kirjojen esikuvana olleen kirjakaupan vieressä. Sen arkkitehtuurinen tyyli on samaa, mutta liikkeen edestä puuttui kahden tunnin jono ja sisäänpääsymaksu joka kuulemma hyvitettäisiin ostoksen yhteydessä takaisin.

Takaisin hotellille.

Käsikirjoituksen mukaisesti illan ohjelma päättyi illalliselle. Monen ruokalajin tapas -tyyppinen maistelu päättyi ribsien syömiseen, iltakahveihin ja nukkumaan meoon.

Ismo J. Helena, Pia ja Arto.

Ja pöydän toisesta päästä kuvaten jälleen Arto, Jaana, Jyrki, Risto, Alo, Japi, Matti ja Harri.

Jyrki LehtinenKommentoi