Päivä 13 | Cromwell - Tekapo - Akaroa | 480 km + alv..

Viimeinen täysi ajopäivä höystettynä kunnon kilometreillä ja uusilla kokemuksilla.

Aamu alkaa täydellistä ajokokemusta etsimällä. Kaikki säännöt ja normit kohdilleen ajamisen hauskuutta menettämättä ei oikein toiminut ja päivämme venähtää Lake Takapoon ja tehdyn lisäpiston ansiosta.

Tie päättyy jäätikön reunaan, joten nyt tehdään retken kolmas virallinen u-käännös.
Toinen tehtiin matka alussa Cape Reginassa, kolmas Milford Soundsissa päivää aikaisemmin tätä ja pari muuta järjestyi kuin itsestään matkan kuluessa.
Ilman u-käännöksiä seikkailumatka olisikin tavallinen seuramatka.... 

Järvellä kannatti poiketa.  Matkan aikana vuoristossa on totuttu näkemään vaikka millaisia maisemia, mutta Lake Pukakon pato puhuttelee omalla tavallaan ja näyttävyyttä lisää vuorilla oleva kanava, sekin varmasti yksi maapallon eteläisimmistä kanavista...? 

Järvimaisemista nokka kohti Akaroaa rytmiryhmän irtautuessa virallisesta joukosta herkuttelemaan viimeistä kokopäiväkilometreistä. Oliko niin, että jossain vaiheessa matkanteko alkoi tuntua Suomen teiltä taittaessamme pitkiä suoria ennen Akaroan niemimaan loppuhuipentumaa, taas olisi kerrottavaa maisemista, mutkista ja mäistä.  

Pura ja kokoa..

Pura ja kokoa..

A lonely rider

A lonely rider

Jyrki LehtinenComment