PÄivä 9 | Fox Glacier - Queenstown | 340 km

Aamu alkaa whats app viestin pärähdyksellä, "hei, kuuleeko muutkin helikopterin ääntä"
Kyllä kuulivat aamun auetessa aurinkoisena, illan viimeisetkin pilvet olivat tipotiessään ja helikopterikelit kohdillaan.

Tänään on helikopteripäivä! Kiireisille motoristeille järjestyikin lento jäätikölle heti aamusta. Jukan, Samin ja Kirsin ja Jarin suunnatessa lennolle, me muut lähdimme pikkuhiljaa köröttelemään kohti Queenstownia. Ja kylläpä oli körötellessä, erityisesti loppupätkä Makarorasta Wanakaan ansaitsee maininnan "eräs maailman parhaimmista ja kauneimmista ajoreiteistä niin maisemiltaan kun tien osalta".

Reitti menee automaattisesti vähintään motoristin TOP -vitoseen ellei sitten kolmen parhaan joukkoon. Mietipä tätä: virheetön tie, mutkia, mäkiä, kristallinkirkasta vettä vuoristojärvissä, palmuja, kukkia ja värejä, tuoksuja, lämmintä ja auringonpaistetta täydennettynä mielimusiikilla kypäräsetistä. 

Tapasimme "helikopteriryhmän" vasta Queenstownin loistonäköalahotellissamme, jossa jo pohdittiin uusia metkuja vapaapäiväksi. Kuka lähtee hyppäämään maailman pisimmän Benjin -hypyn?' Ja aina vähintään yksi kaveri löytyy...

Huomenna on vapaapäivä:)   

 

Jyrki LehtinenComment