Päivä 8 | Westport - Arthur's Pass - Fox Glacier | 300 km x 1,5 !

Aamu aukesi autereisena kun suuntasimme lähikuppilaan laittamaan kolesterolitasapainomme kuntoon, tai varmistamaan että se pysyy epäkunnossa...


Koska tavallinen mannermainen aamiainen saarivaltiossa ei motoristia pitkälle vie, oli aamiaislistan suosikkeina aamupalat mallia - tukeva.

Tätä tukevuutta myöhemmin tarvittiinkin, sillä pyörien sekä kuskien tankkaus oli suunniteltu 150 kilometriä lyhyemmälle päiväreitille mitä todellisuudessa päästiin ajamaan. Koukkaus mahtavan upean Arthur’s Passin kautta toi hieman lisäkilometrejä, mutta oli kyllä näkemisen arvoinen paikka ja ajokokemus.

Matkalaisten palaute reitin pituuden virheellisestä merkinnästä otettiin nöyrin mielin vastaan, mutta matkanjohtajan toteamus extra 150 km lenkista for free ei oikein väsyneitä ja matkalaisia naurattanut, heh heh.. tarkkuutta asioihin Peter Pan!

Majoittuminen mahtavissa Fox Glacierin alppimaisemissa toivottavasti toi lohtua ajopäivän kuluttamille motoristeille. Illan kysymykseksi heräsi arvaus siitä, lentääkö helikopterit aamulla Frans Josef jäätikölle, vai onko lentotoiminta estynyt sumun vuoksi niin kuin se oli ollut viimeset kaksi päivää. Tässä lauseessa tuli raportoitua pääosin myös ajo iltapäivän säätila.

Jos maisemista pitää todeta jotakin, niin ne todettakoon että paranee koko ajan, nyt kuvaan on tullut myös lukuisat joen uomat ja purot. Frans Josefin lumipintaisesta huipusta näimme vain vilauksen pilvien välistä. Kuulimme paikallisilta, että ilmaston muutoksesta johtuva jäätikön sulaminen etenee sellaista vauhtia, että kymmenen vuoden kuluttua sitä ei enää olisi. Nyt hop hop matkaan ja mieluiten PeterPanBIke -selaiseen, jos haluaa vielä jäätikön nähdä.

Netti ei pelaa, joten kuvia hetken kuttua...

Jyrki LehtinenComment