Moottoripyöräillessä tärkeintä ei ole perille pääseminen vaan matkanvarren seikkailut –  ja elämykset ovat taattuja maailman hienoimmilla teillä.


 

1. Great ocean road | Australia

 
 
 
 

Tämä mieletön pätkä sijaitsee Australian kaakkoiskulmassa ja on syystäkin monien mielestä yksi maailman upeimmista ajoteistä!

Tien hauskin osuus alkaa hieman Melbournen ulkopuolella ja jatkuu noin 300 kilometriä uskomattomien maisemien läpi aina Alansfordin saakka. Käytännössä koko itä- ja lounais Australia tarjoaa konepyöräilijälle enemmän kuin sielu ehtii ottaa vastaan.

 
 
 
 
 
 
 

 

2. Highway 1 | usa

 

Highway 1 kulkee Yhdysvaltojen länsirannikkoa pitkin San Luis Obisposta San Franciscon ohi ja päättyy Leggettin kaupunkiin. Tie tunnetaan myös nimellä "Pacific Coast Highway". Niin ikään motoristien kesken se tunnetaan maailmanluokan ajoreittinä! 

Koko reitin pituus on vähän yli 1000 kilometriä. Upeat maisemat jotakuinkin koko matkan varrella ovat syy aiheelliseen ja ansaittuun hehkutukseen. Highway 1:n kauneimpana osana pidetään useimmiten Big Surin aluetta, joka sijoittuu Carmel-by-the-Sean ja San Simeonin kaupunkien välille. Noin 140 kilometriin mahtuu huikeita maisemia ja nähtävyyksiä, joista tunnetuimpia ovat 17-Mile Driven kaunis rantareitti, huiman korkea Bixby Bridge ja McWay Fallsin vesiputous paratiisimaisemissa.

Tämä on täydellinen valtatiekokemus. Mukaan PeterPanBiken Highway1 matkalle pääset tästä!

 

3. dades laakso & atlasvuoristo | marokko

Marokko on jäänyt monelta motoristilta syystä tai toisesta kokematta - aivan turhaan! Maa tarjoaa spektaakkelimaisia reittejä paikallisella eksotiikalla maustettuna. Paikallinen liikenne vaati hieman totuttelua, mutta tiet ovat pääsääntöisesti erinomaisessa kunnossa ja kaikkia hulppeita mutkia et yksinkertaisesti kerkeä laskemaan!

Mukaan PeterPanBiken matkalle Marokkoon pääset tästä!

 

4. swartberg pass | etelä-afrikka

Jos pidät päräyttävistä vuoristomaisemista ja hauskoista mutkateistä – Swartberg Pass on pakollinen kohde Etelä-Afrikan matkalla! Paikallisille motoristeille tämä on ”Mekka” jonka on ajettava ainakin kerran elämässä.

Mukaan PeterPanBiken matkalle Etelä-Afrikkaan pääset tästä!

 

5. west coast drive | uusi-seelanti

Jos Jumala loi maan kuudessa päivässä, niin seitsemännen päivän hän todennäköisesti vietti moottoripyöräillessä Uudessa-Seelannissa! Motoristeille tämä on kuin maanpäällinen paratiisi. Paikka tarjoaa niin paljon vaihtelua, että samana päivänä voit käytännössä kokea kaikki maapallon olosuhteet…

Vaikeaa valita yksi tietty paikka joka olisi ylitse muiden, mutta etelä-saari olisi sellainen, jos joku.

PeterPanBiken "Kiwi" matkalla koet Uuden-Seelannin parhaat palat.

 

6. Transfagarasan | romania

Romania tuo monille ensimmäisenä mieleen vampyyreja ja huikeita vuoristolinnoituksia, mutta yllättävän moni motoristi ei ole koskaan kuullutkaan maailmanluokan ajoreiteistä! Kun lähdet seikkailemaan "Romanian Alppeihin" mikään tie ei ole tylsä.

Yksi tie on kuitenkin ansaitusti ylitse muiden - Transfagarasan! Top Gearin juontaja Jeremy Clarkson sanoi Romanian jaksossa - "We were wrong... This is better than Stelvio. This is the best road in the world!"

Voit lukea hieman enemmän Ceausescun kiharoista tästä ja mukaan PeterPanBiken matkalle pääset tästä!

 

7. Hana highway | hawaii

Hana Highway on Mauin saarta mukaileva väylä Hawaiilla. Se on noin 100 kilometriä puhdasta ajonautintoa, aurinkoa, maisemia ja hymyä! Uskomattomaan kauneuteen jopa turtuu, sillä joka mutkan takaa löytyy joko maisemallinen vesiputous, kuvankaunis hiekkaranta tai spektaakkelimainen näköalapaikka.

Hawaii on tulossa PeterPanBiken moottoripyörämatkavalikoimiin lähitulevaisuudessa!

 

8. karakoram highway | pakistan / kiina

Karakoramin valtatie on upea insinööritaidon esimerkki ja yksi maailman ihmeistä. Tie rakennettiin 1966 ylittämään Karakoramin vuoristo Pakistanin ja Kiinan välillä. Valtatie seuraa myös historiallista "Silkkitietä". Matka alkaa Islamabadin läheltä Pakistanissa ja päättyy Kashgariin Xinjangin provinssiin Kiinassa. Kilometrejä näiden välissä 1300. Kokemuksia ja seikkailuja satakertainen määrä ;)  Tämä on myös maailman korkein täysin asfaltoitu tie ja korkein kansainvälinen rajanylityspaikka (4693m)

 

9. Tianmen Mountain Road | kiina

Haluaisitko ajaa 99 neulansilmämutkaa 10 kilometrin matkalla? Jos vastauksesi on kyllä, niin ota suunnaksi Kiinan Zhangjiajie provinssi ja ajaa Tianmenin tie!

 

10. Ruta 40 | Argentiina

HIstoriallinen Ruta 40 on Argentiinan pisin tie, sillä jos ajat sen päästä päähän kilometriä mittariin tulee reilusti yli 5000. Matkan varrelle sattuu matkan varrelle sattuu myös 20 kansallispuistoa, 18 jokea ja 27 Andian ylitystä, josta korkein menee 5000 metriä merenpinnan yläpuolella.

Päästä päähän Ruta 40 ajetaan PeterPanBiken vuoden 2020 suuressa seikkailussa - "PanAmerica".

IMG_E0328.JPG
 

11. ATLANTIN VÄYLÄ | NORJA

Aina ei tarvitse lähteä kauas, kokeakseen jotain uskomatonta. Salaisuus on vain siinä, että pitää lähteä! ;)

Norjassa sijaitseva kuvankaunis Atlantin väylä on vain 8,3 kilometrin mittainen - Nämä 8 kilometriä kiemurtelevaa tietä ovat sellaiset, että kannattaa ehdottomasti matkustaa satoja kilometrejä kokemaan ne. 

Vuonna 1989 avattu Atlantin väylä – norjalaisittain Atlanterhavsveien – yhdistää alueen saaret matalin silloin. Korkein silloista on nimeltään Storseisundet, joka on dramaattisine kaarteineen reitin maamerkki ja nähtävyys jo itsessään.

 

12. Gotthard pass | Sveitsi

Gotthard pass on vain yksi kirkas helmi Alppien helmilaatikosta! Unohtumattomia ajokokemuksia saat myös näistä: Col De La Bonette, Fluela Pass, Furka Pass, Grossglockner, Hochstrasse, Klausen Pass, Route Napoleon, San Bernardino, Col De Turini, Stelvio ja voi jatkaa loputtomiin!

 

13. THE HAINES HIGHWAY |  ALASKA / Kanada

Alaska ja Kanada ovat monen suomalaisen motoristin unelmalistalla. Suuri este unelman toteuttamiselle on alueen suhteellisen lyhyt ajokausi, joka sattuu kaiken päälle vielä Suomen kesän kanssa samaan aikaan. Mutta jos pystyt irtaantumaan kotimaan suvesta edes pariksi viikoksi, niin reitti on sen arvoinen!

Haines valtatie on ehkä yksi Pohjois-Amerikan kaunimmista teistä joka yhdistää Alaskan ja Yukonin alueen Kanadassa. Hyväkuntoinen asfalttitie tarjoaa erittäinkin paljon nähtävää 400 kilometrin aikana. Lumihuippuisia vuoria, karunkauniita metsiköitä ja koskemattomia maisemia silmänkantamattomiin.

PeterPanBiken PanAmerica seikkailulla 2020 pääset nauttimaan myös tästä pätkästä ja meillä on myös suunnitteilla lyhyempi moottoripyörämatka Yukonin alueella kesällä 2018!

 

Peterpanbiken kaikki matkat aikajärjestyksessä löytyvät tästä!


Jos tiedät reitin tai tien joka ehdottomasti ansaitsee olla Top listalla - ehdota meille!