0 päivä | Soraa & saunaa | Illaksi Haminaan |

Soraa & saunaa -matka alkaa monella kuljettajalla jo perjantaina, kun kukin siirtyy kotikulmiltaan kohti Haminaa ollakseen lauantai-aamuna klo 8.00 matkan lähtöpisteessä.

Kerron nyt viikko sitten, 1-6.7.2023 ajetusta matkasta päiväkohtaisesti viikon ajan. Matkakertomusta en saanut matkan kuluessa päiväkohtaisesti kerrottua; monien sattumien summana. Tervetuloa ehkäpä unelmiesi Sora- ja saunottelumatkalle, jolle osallistumista olet mahdollisesti harkinnut?

Säätila matkaa edeltäneellä viikolla oli varsin helteinen, lämpötilan noustessa päivittän aina 25-30C:n saakka. Tulevan viikonlopun ja alkavan viikon sääenneuste kuitenkin lupaili jotain ihan muuuta, sillä nyt oli tulossa poikkeuksellisen vahva matalapaine ja sen toisi ennätys sadekuuroja koko viikoksi.
Hyvinkään korkeudella päästiin kastumaan ensimmäisen kerran. Kelloskoskelta Haminaan ajettiin pikkuteitä sadeasut päällä varmistaen, ettei lisää vettä tulisi ja se taktiikka myös toimi. Yöpyminen Hotelli Leikarin tulikuumissa huoneissa yhdisti yöpyminen ja saunomisen, mutta siitä ei juurikaan välitetty, sillä parempaa oli tiedossa ainakin saunojen osalta.

Lähdimme perjantai-iltapäivällä Tampereelta ajelemaan muutaman hyvän kaverin kanssa, eli Heikin, V-P:n ja Trisin kanssa kaksi päällä moottoripyörävuokraamolle saakka kohti Kellokoskea. Sieltä otettiin lisää kuljettajia mukaan ja samalla kuitattiin oma pyörä Trisille. Vielä aamulla Heikki etsi kuumeisesti Jukan renkaita DHL:n varastolta klo 7.00 aikoihin. Renkaat löytyivät ja ne saatiinkin hikisen uraḱan päätteksi kotikonstein alle ennen h-hetkeä. Uusien renkaiden myötä varmistui, että myös Jukka olisi matkalla mukana.

Alastalo Rent vuokrasi britti-asiakkaillemme Trisille ja Martinille kaksi siistiä ja varsin reissukelpoista Yamaha 700 Tenereä. Eero puolestaan lähti hiomaan soralla-ajotaitojaan vuokratulla Honda Africa Twinillä, joka osoittautuikin kätevämmäksi soratiekulkineeksi, kuin hänen oma BMW XR 1000 olisi ollut.

Vuokrapyörä on varsin luonteva tapa tutustua itseensä ja kaivella sisintään, josko siellä asuukin vielä tuntematon sorateiden virtuoosi. Kari Tampereelta oli lähtenyt kohti Haminaa jo aamupäivällä mutkitellen pikkuteitä kohti perjantain-illan majoitusetappia. Porin pojista ei tiedetty sen tarkemmin, mutta mukana olivat, samoin isä-poika Matti ja Jussi.

Loviisan linja-autoaseman Grillimpi -grillin monipuoliset ateriat osoittautuivat hinta-laatusuhteeltaan varsin hyväksi valinnaksi, eikä 0,00% sihinäjuomakaan juuri tunnelmaa latistanut. Kuvan otti Jyrki, taustalla Heikki, V-P ja Eero. Britti-herrasmiehet asettuivat vielä omaan pöytäänsä, suomaisuuteen tutustuminen oli vasta aluillaan.

Eeron automaatti-afrikkalaisessa on 16 nappulaa vasemman käden työmaana. Manuaalinen vaihdenappula puolestaan löytyy starttinappulan vierestä, joka on varsin loogista.

Teneressäkin nappuloita riittää, ja niitä ihmettelivät Tris ja Martin. Nappuloiden Onneksi niiden merkitys on painettu lontoon kielellä, joka helpottaa asiaan perehtymistä.

Jyrki LehtinenKommentoi