5 I Joplin - Oklahoma City - El Reno I 433 km

Teuvo bongasi tällaisen tolpan matkan varrelta.

Tänään ajeltiin kolmessa osavaltiossa. Pian lähdön jälkeen Missouri vaihtui Kansasiksi ja yhtä nopeasti taas Oklahomaksi. Noin puolivälissä matkaa, pilvisyys vaihtui auringonpaisteeksi ja lämpötila sen kuin nousi.

Päivän nähtävyyksiin kuului mm. Rainbow bridge, josta Anssi sai taas hienoa videokuvamateriaalia.

Lisäksi muutama hurja (Lue: Raimo, Harri ja Vesku) uskaltautuivat ajamaan Route 66 vanhinta pätkää edestakaisin, huolimatta siitä, että se on aika kehnossa kunnossa.

Tauko, Buffalo Ranchilla.

Ei näitä biisoneita paljoa kiinnostele tuijottavat turistit.

Sapulpan kohdalla oli massiiviset tietyöt (missä ei olisi!) ja vedimme urut auki liittymämme ohi (myönnän syyllisyyteni) -vedoten kuitenkin juuri noihin tietöihin. Ja jouduimme tekemään pienen mutkan maksullisen tien kautta. No, ei se nyt hirveästi viivästyttänyt, vaikka pyöriä pystyi tietullitäti päästämään vain kolme kerrallaan läpi.

Juomatauko.

Sitten pääsimmekin jo moottoripyörämuseolle, josta shoppailtiin kassikaupalla paitoja. Osa ryhmästä ehti nähdä tien reunassa käärmeenkin, elävän käärmeen siis.

Teuvo katselee Routen vanhimman julkisen käymälän ikkunasta. (Ei enää käytössä).

Ja näin viihtyisä se on sisältä.

Tämän jälkeen, helteessä tiristetyt matkalaiset, olivatkin valmiita polkaisemaan loput 100 km suorilla hotelliin. Vielä piti selvitä 13 pyörän letkan kanssa, yhdessä koossa, Oklahoma Cityn kuumottavan moottoritien läpi ja selvittiinhän me siitä loistavasti. Ruuhka ei ollut kovimmillaan ja ryhmä alkaa jo toimimaan yhteen kuin yksi rasvattu kone.

Vähän olisi ollut toiveissa päästä uimaan, mutta hotellin uusi omistaja ei ollut kuulemma viitsinyt täyttää allasta!

Siispä suihkuun ja illalliselle, naapurissa sijaitsevaan pihvipaikkaan.

Riitta Tynkkynen1 Comment