Päivä 8 | Normandia | Saint-Mere-Eglise - Mont Saint-Michel | 140km

Hyvin nukutun yön jälkeen aamupalalle ja hieman normaalia myöhemmin mopot käyntiin. Ensimmäinen kohteemme sijaitsee heti 10 kilometrin ajon jälkeen. Dead Mans Corner-museo ja sen yhteydessä oleva Military-myymälä ovat tutustumisen arvoisia kohteita. Samalla alueella sijaitsevassa D-Day Experiences-museossa nähtiin tämän reissun paras elokuva Normandian maihinnousun ensimmäisen vuorokauden tapahtumista.

Dead Mans Corner Museum.

Light tank.

Danel Road.

Matkamme jatkui Granvillen rannikkokaupungin kautta maaseudun teitä pitkin kohden Mont Saint-Michelin luostarisaarta. Luostari on perustettu jo vuonna 966. Tämä kohde on Ranskan suosituimpia turistikohteita ja vieraita on päivittäin todella paljon.

Mont Saint-Michel.

 

 Pyörät piti jättää parkkiin mantereen puolelle ja siitä sitten ilmaisella, vartin välein kulkevalla Shuttle-bussilla itse saarelle, jossa majoittuminen Le Poulard-hotelliin. Tämän hotellin sijainti on todella keskeinen. Huomenna tutustutaan tähän kohteeseen paremmin, mutta jo tänään kävimme syömässä illallista sivukujan varrella sijaitsevassa ravintolassa.

Kyllä tästä mahtuu...

Sivukujalla.

Harri HjulgrenKommentoi