Päivä 15 | Stödvarfjardar-Seydisfjordur- Merellä | 106 km |

Aamulla reissun aikaisin herätys jo kukon laulun aikaan ennen kuutta ja startti minuuttia yli kuuden ja sitten 26 kilometrin siirtymä Faskrudsfjördurin kaupunkiin Foshotell Eastfjordiin aamupalalle. Tässä ranskalaisten pyörittämässä merenranta hotellissa aamupala oli vähintäänkin riitävää tasoa.

Aurinko paistoi ja lämmintä oli noin +3 C, mukava ajosää edetä kohden Egilsstadiria. Ennen kaupunkia alkoi liikenne jonoutua ulkomaan rekisterikilvissä olevista autoista ja moottoripyöristä, joiden kaikkien suuntana oli Seydisfjördurin satama. Satamassa oltiin sopivasti klo 08.30 ja lähtöselvityksessä oli meidän lisäksi varmaankin sata moottoripyörää useista Euroopan maasta ja Kanadasta sekä Australiasta asti.

Laiva irroitti tunnin myöhässä kohden Färsaaria, joten meidän olikin aika siirtyä lounaalle. Ruokailun jälkeen ylös tuttuun 10. kannen maisemabaariin nauttimaan virvokkeista. Hetken kuluttua bongattiin valas, joka ui kohtuu lähellä laivaamme. Tuntia myöhemmin bongattiin pyöriäisiä. GT, Gull, Boli sekä Black Sheep olivat virvokelistamme kärkisijoilla odotettaessa päivällistä. Päivällinen tuli ja meni ja sitten vielä uusi kierros “huipulla” ennen yöpuulle asettumistamme.

 

 

 

Ms Norrönä saapuu.

Seydisfjördurin kirkko.

Puolet kyydissä olevista mopoista.

Illallista nauttimassa.

Harri HjulgrenKommentoi