Päivä 7 | Väinälinna - Pärnu | 378 km

IMG_9867.JPG

Väinälinnasta lähdettyämme hakeuduimme pian pienemmille teille, eli sellaisille jotka tarjosivat täyden kattauksen Latvialaisia kylän maisemia ilman rekkaliikennettä. Ajoimme kivan ja leppoisan ajopäivän, jonka matkan teko kuitenkin varmistettiin tehokkailla etappivedoilla niin, että oltaisiin illalla hyvissä ajoin kesäkaupunki Pärnussa.

IMG_9869.JPG

Tämä suunnitelma toimi mainiosti ja nautimmekin jo viiden - kuuden tietämillä ne kuuluisat kypäräkaljat ajopäivän päätteeksi. Tämä olikin matkamme viimeistä edeltävä ajopäivä ennen huomisen päivän siirtymää Tallinnaan, joten iltapäivän auringossa oli mukava istua terassilla ja kerrata matkan kohtokotia, parhaita ruokapaikkoja ja muita mieleen jääneitä asioita.  

Viron ja Latvian rajan ylityksen suurin muodollisuus oli Vabariikin rajakyltin lukeminen, ja siten oltiinkin jo Virssa, joka ensisilmäyksellä ja vartailuilukohdan ollessa hyvin muistissa, oli siisti ja hyvin hoidettu maa verrattuna Latvian ulkoasuun.

 Matkan maistuva päätösillallinen nautittiin kaikille tutussa Staffaniessa, jossa kesäilta vierähti nopeasti ja meillä kaikilla oli niin mukavaa kuin Putte Possun nimipäivillä konsanaan.

IMG_9870.JPG
IMG_9883.JPG
8E69CC6B-795A-441E-8B3A-BB6F790814B3.jpg
IMG_9873.JPG
Jyrki LehtinenComment