Päivät 13-15 | Birganj - Kathmandu | Vappusauna, Lepopäivä ja Kiinan viisumeiden haku | 130km

Päivä 13  / Birganj - Dakshinkali - Kathmandu / 130km

Kadut Nepalin rajakaupungissa klo 06.00. Vaikka Intiaan on vajat 5 kilometriä, niin jotenkin väenpaljous on taakse jäännyttä historiaa. Muutenkin koko tunnelma muuttui samantien kun siirrettiin Nepaliin. Olutta saa joka paikassa, roskia ei näy kaduilla niin paljon ja jopa liikennekulttuuri on hieman rauhallisempi.

Aluksi matka jatkui tuttuja tasankoja pitkin, mutta sitten tie kapeni ja mutkien määrä lisääntyi. Serppentiineja ja neulansilmiä. 2 kilometrin korkeudessa matkamme ensimmäiset sadepisarat - heikkohermoiset vetivät sadevehkeet päälle, mutta muutaman kilometrin jälkeen aurinko paistoi jälleen. Vuoristossa säät vaihtelevat hyvinkin nopeasti, ja saimme päivän aikana hieman vettä niskaan muutamaan otteeseen.

+30 Asteen lämmöt tuntuivat Intian hellelukemiin tottuneissa kehoissa melko viileältä :)

Päästiin vihdoinkin kokeilemaan Royaleiden mutkaominaisuuksia ja tyytyväisinä jatkoimme matkaa.


Juhan takapyörä puhkesi uudestaan. Matkamme tähän mennessä sattuneet rengasrikot (kaikki 2!) sattuivat samalle kaverille. Tällä kertaa syynä epäonnekas naula. "MattiGuiver" hoitaa :)


Maaseudulla ruoka on vaatimatonta, mutta erittäinkin maukasta. Jarille ainakin maistuu nyytti jos toinenkin.


parikymmentä kilometriä Kathmandun ulkopuolella sijaitsee mielenkiintoinen Dakshinkalin temppeli. Tämä paikka on omistettu Kali jumalattarelle, hänet tunnetaan myös tuhon jumalattarena! Portin alttarilla uhrieläimien veri virtaa pitkin päivää Kalin kunniaksi.


Kathmandun seutu on erittäinekin vuoristoinen. Tiet pääsääntöisesti hyvässä kunnossa ja liikennettä hyvin vähän - ajonautinto kohdallaan. Etenkin Intian jälkeen.

Porukka saapuu Kathmanduuhun


Päivät 14-15 / Kathmandu / Viisumihakupäivät + lepopäivät / 0km

Muutama päivä on varattu kaikenlaiseen tekemiseen Nepalin pääkaupungissa - ensin passit ja paperit jätettiin Kiinan konsulaattiin käsiteltäväksi. Pyörät pestiin ja huolettiin parhaimme mukaan. Räätäli kävi hotellilla ottamassa mittoja untuvatakkeja varten (niitä tullaan tarvitsemaan Himalajan ylityksen yhteydessä). Kaupunkikierrokselle lähdettiin bussilla - temppeli jos toinenkin sattui matkalle. Monkey temppelillä emme päässeet käymään, sillä vierailulla oli samaan aikaan hieman tärkeämpi gubbe - Nepalin pääministeri.

Kalevilta otetaan mitat untuvatakkia varten - räätäli huolissaan - "meneekö tavallista enemmän materialia?"


Päivälle oli varattu vielä yksi ohjelmanumero - vappusaunat Suomen suurlähetystössä!

Siellä saatiin erittäin lämmin vastaanotto puusaunan muodossa ja pestiin huolella Intian pölyt pois :)


Intiassa pysyttiin pitkälti kasvisruassa ja kenelläkään ei ollut oikeastaan minkäänlaisia vatsaongelmia. Kathamandusta sai kuitenkin länkkäriruokia ja jopa pihviä. Muutama matkalainen erehtyi tilamaan sellaisia - tuloksena tietysti vatsatauti. Onneksi on nyt muutama päivä aikaa saada itsensä ajokuntoon...