Päivät 21 ja 22 | Baiba - Shigatse | 240 km, 10 km

Eilen oli helppo päivä. Lähdettiin yhdenksän pintaa Baibasta liikkeelle ja noustiin jälleen reiluun 5000 metriin solan yli. Hetkellisesti lämpötila laski melko alas. Oman pyörän mittari on koko reissun näyttänyt tasaisesti + 31 astetta mutta hetkellisesti putosi alle kymmenen asteen ylös mentäessä. Perille Shigatseen saavuttiin jo kahden maissa joten käytiin pesemässä pyörät ennen hotellille menoa. Illalla perus kiinalaiseen ravintolaan syömään ja nukkumaan.

Valmiina päivään. Karttalaukussa lupapaperit tarkastuspisteitä varten.

Vilposta oli korkeimmilla kohdilla.

Pyörien pesu ennen hotellille menoa.

Tänään oli sitten vuorossa hieman byrokratiaa. Aamiaisen jälkeen mentiin koko porukka sairaalalle jossa meillä oli kaikilla näkötesti ja kysyttiin pituus. Sen verran oli aikaa lekuria odotellessa, jotta sain kiristettyä pyöräni ketjun sairaalan pihassa. Seuraavaksi poliisiasemalle hakemaan ajokortteja, rekisterinumeroita ym. Dani meni ensimmäisenä ja se onneksi riitti. Päästiin kaikki lähtemään ja Kiinalaiset ajokortit tulivat postissa perässä. Kimmo ei toipunut vuoristotaudista vaan viimeyönä tuli uusi sairaalakeikka. Kävin Kimmoa katsomassa tänään aamupäivällä ja sovittiin että Kimmo menee huomenna Lhasaan, josta lentää ylihuomenna Khasgariin 1500 metriin meitä odottelemaan. Kimmon pyörä pakattiin huoltoauton kyytiin, joten kaikki ok siltä osin.

Tuonne pitäis mennä lääkärintarkastukseen koko porukka. Ihan läppä oli koko tarkastus.

Ei tuo potilas Kauranenkaan niin kauhean huonolta näytä.

Loppupäivä sovittiin vapaaksi. Osa lähti oppaamme Tashin kanssa tutustumaan paikalliseen luostariin ja osa jäi lepäilemään tai mitä nyt kukin haluaa vapaailtana tehdä. Huomenna lähdetään sitten kohti länttä ja harvaan asuttua Tiibettiä.