Päivät 55 ja 56 | Shumen - Bukarest (Romania) - Pitești -Alba lulia | 500 km

Aurinkoinen, helppo ja melko lyhyt päivä oli meillä eilen. Lähdettiin silti melko aikaisin liikkeelle Shumenista kohti Romaniaa ja Bukarestia. Rajanylitys oli vaivaton kun kerran EU:n sisällä ollaan. Bulgarian puolella ei edes tarvinnut passeja näyttää ja Romanian rajan yli tultiin pelkästään passit vilauttamalla. Päätimme eilen että koska edessä on lyhyt päivä, ajamme Bukarestin kautta käymme katsomassa kaupungin kuuluisimman kohteen Romanian parlamenttitalon. Romanian entisen diktaattorin Nicolae Ceaușescun aikanaan rakennettu talo sisältää 1100 huonetta ja 12 kerrosta. Rakennukseen sisälle emme menneet vaan otimme kuvat ulkopuolelta ja jatkoimme matkaa. Perillä Piteștissä oltiin kahden jälkeen, joten illalliselle lähdettiin jo kuuden maissa ja lepäilemään ajoissa.

Visa on tyytyväinen kun voi täydellä tankilla jatkaa matkaa.

Bulgarian ja Romanian välinen siltä.

Romanian parlamenttitalo Bukarestissa.

Tänään jatkettiin matkaa  Alba luliaan. Eilen saatiin tietää, että Transfăgărășanin vuoristotie on lumen takia kiinni joten se jäi tällä kertaa väliin.  Tämäkin päivä oli helppo, aurinkoinen ja lyhyt joten meille jäi aikaa oleskella majapaikan uima altaalla. Sitä ei kovin monta kertaa ole tämän reissun aika tapahtunut joten mukavaa nautiskella hieman auringon lämmöstä. Transilvanian irtautuminen Itävalta-Unkarista ja liittyminen Romaniaan ensimmäisen maailmansodan jälkeen julistettiin juuri Alba Iuliassa vuonna 1918, joten paikalla on Romanialaisille historiallinen merkitys.

Kimmo ja Mikko aurinkoa palvomassa.

Tänään ryhmämme esittelyvuorossa on matkalainen Kimmo.

Kimmo Kauranen
Ikä: 58
Asuinpaikka: Porvoo
Synnyinpaikka: Kotka
Ensimmäinen moottoripyörä: Honda 125 cc (mallia ei muista)
Sähköalan yrittäjä Porvoosta. PeterPanBike veteraani jo usealta matkalta. Viime vuoden suuri seikkailu Bali Express oli Kimmolla sopivasti lämmittelynä ennen tätä reissua. Kimmo haluaa lähettää terveiset rakkalle vaimolleen Christinalle.
 

Sami HokkanenComment