Päivä 54 | Istanbul - Shumen (Bulgaria) | 480 km

Lähdimme aikaisin liikkeelle Istanbulista, koska mahdolliset pyöriin liittyvät paperityöt Bulgarian rajalla olivat meille arvoitus. Olimme varautuneet maksamaan tuontitullit pyöristä saapuessamme EU:n alueelle. Rajalle oli matkaa 240 kilometriä ja tie sinne oli nopeaa. Turkin puolella vaan leimattiin passit ja jatkettiin suoraan Bulgarian tulliin, jossa ei sitten sen enempiä aikaa mennyt. Passi, pyörän paperit ja green card pyydettiin. Aikaa meni meidän koko porukalta rajan ylitykseen noin vartti.

Lähtö Istanbulista aikaisin kello 7:40.

Bulgarian puolella alkoi tulla matkamotoristeja vastaan. Tosin tämä yksilö lienee ihan paikallinen hyöytykäyttöön tarkoitettu.

Bongaa kuvasta haikarat. Pikku taajamissa oli noita pesiä useita.

Mukavia pikkuteitä riitti loppupäivälle Shumeniin saakka.

Kaikenlaisia huvipuistoleluja sitä on tullu nähtyä, mutta että panssarivaunu.

Päätimme ajaa pidemmälle kuin suunniteltu koska aikaa oli paljon. Otimme suunnaksi Shumenin kaupungin ja sinne saavuimmekin neljän maissa joten valinta osui sikäli nappiin. Kaupungissa ei ole mitään erikoista, hotelli on hyvä ja illallista saatiin läheisen puiston ravintolasta. Tänään on sunnuntai niin kovin on hiljaista täällä ja taitaa olla muutenkin melko hiljainen kaupunki.
 

Sami Hokkanen1 Comment