Päivä -61 Kallio Helsinki

Aloitan tämän matkakertomuksen palaamalla ajassa hieman taaksepäin tammikuun puoleen väliin vuoteen 2000 jolloin astuin ensimmäisen kerran Nepalin maaperälle aikomuksenani viettää 4,5 kuukautta vapaaehtoistöissä katulasten kanssa. Paljon on tuon päivän jälkeen vettä ehtinyt virrata Pikkukosken kuohuissa ja nyt tavallaan ympyrä sulkeutuu, kun lähdemme ajamaan kahden kuukauden kuluttua Tamil Nadun Chennaista kohti Etelä-Suomen Vantaata.

Työni matkanjohtajana alkoi kesäkuisena päivänä vuonna 2005 Helsingin Krunassa ollessani teellä ystäväni omistamassa pientavaraliikkeessä jossa myytiin muun muassa Tiibetiläistä antiikkia. Puhelin soi ja ystäväni hetken keskusteltuaan vastapuolen kanssa sanoi että "tuo matka on ehkä minulle liian haastava, mutta tässä vieressä on kaveri, joka on paljon pyörinyt siellä suunnalla". Niin otin puhelimen ja löysin itseni myöhemmin saman vuoden syksynä vetämässä vaellusmatkaa Intian Himalajalla. Tuosta hetkestä halauan kiittää Peter Ruotsaloa. Tulen aina muistamaan kyseisen hetken merkittävänä käännekohtana elämässäni.

Ensimmäinen moottoripyörämatkani näki päivänvalon niin ikään Intiassa vuonna 2007. Ajettiin vanhoilla Bulleteilla Himalajan vuoristossa Delhistä Shimlaan ja takaisin. Siihen aikaan Bulleteissa oli vielä vaihde- ja jarrupolkimet eripäin ja vaihteetkin toimivat nurinpäin juuri siitä johtuen. Paljon on kilometrejä mahtunut väliin ja nyt on edessä tähän saakka suurin seikkailuni jossa kaikki kymmenenä vuotena oppimani joutuu nyt koetukselle.

Ensimmäinen testi on kuinka saada neljän kuukauden tavarat mahtumaan mahdollisimman pieneen tilaan. Lähden nimittäin kuuden päivän päästä Etelä-Afrikan Johannesburgiin josta ajamme Kapkaupunkiin. Siitä oma matkakertomuksensa täällä: https://www.peterpanbike.fi/201802-kwazulunatal/?rq=kwazulu

Kapkaupungista lennän Etelä-Thaimaahan Phukettiin, josta otan lautan Ko Lantan -saarelle. Siellä on tarkoitus tehdä etätöitä ja hakea pohjakuntoa tätä matkaa varten thainyrkkeilyn parissa 5,5 viikon ajan. Huhtikuun 18. päivä sitten istun toivottavasti upouuden Lucky Five -nimeä tottelevan Royal Enfield Himalayan puikoissa. Tällä kertaa se vaihdelaatikko toimii oikeinpäin ja alla on näyte pakkauksesta. Saa käyttää, mutta ei oo pakko!

Sami HokkanenComment