Päivä 2 | Teba - El Burgo - Ronda - Zahara - Ubrique - Estepona - Torremolinos | 333 km

Tänään oli ensimmäinen ajopäivä. Heti aamun koitteessa nautimme aamupalan ja mukavan innostuneissa tunnelmissa odotamme klo 8.30 noutokyytiä pyörävuokraamoon, joka sijaitsee Tebassa noin 70 km päässä majapaikastamme Torremolinoksesta. 

13 pyörän rahtaaminen ja niiden purkaminen vilkkaalle rantakadulle sekä vuokrasopimusten täyttäminen hiekkarannalla palmun varjossa ei kuulosta kovin ammattimaiselta, vaikka voikin kuulostaakin muuten kätevältä. Puhumattakaan siitä, kuinka saattelisimme itsemme ulos Torremolinoksesta kuivin jaloin mutkateille ilman, että matka aloitettaisiin "etsi kadotettu kaverisi jonka piti näkyä peilistä -leikillä...".

Tebasta oli siis hyvä aloittaa. Itse asiassa ollaankin noin ja ehkä täsmälleen keskellä ei juuri mitään, mutta samalla parhaiden ajoreittien varrella. Saimme haluamme pyörät ja kalusto oli huippuvireessä jokaista kuskia myöten. Tuossa tohinassa ei paljon kuvia ehditty ottamaan..  

Tutustuminen pyöriin ja paikalliseen liikennekulttuuriin oli hyvä aloittaa hauskassa ja turvallisessa ympäristössä. Jo parin kymmenen kilometrin ajon jälkeen aletaankin päästä itse asiaan; ajo ensimmäisen kylän läpi ja tie kapenee, mutkat kiristyy ja saat alkaa polkea vaihdetta pienempään mutkien kiemurrellessa ylöspäin ja vastaavasti alaspäin...

Tätä oli tultu hakemaankin ja nyt alkaa talven suksisauva-ote viimeistään herkeämään tai ainakin muuttamaan muotoaan, sillä nyt pidetäänkin kahdella kädellä kiinni samasta tangosta ja sormien koukistellessa vuorotahtiin. Ja vedetään perinteisellä tyylillä!

Ensimmäinen tauko ja käymme puistonvartijan patsasta moikkaamaan ja josta jatkamme edelleen Rondan suuntaan. Rondaan emme tänään poikkea, vaan ajamme suoraan Zaharaan.

Jos luulit, että tänään ehdittiin jo ajaa päivän parhaat mutkat, niin iloksemme voimme ilmoittaa, että erehdyt pahasti. Zaharasta alkaa todelliset nousut ja mutkat mahtavine maisemineen, laatuaan ehkä koko matkan hurjimmat ja näyttävimmät.

Kunnon ajopäivänä myös syödään hyvin ja tällä kerralla syötiin yllättäen Tapasta Ubriquen keskusaukiolla. Tauon jälkeen matka jatkuu ja mutkia riittää - ja ihan riittämiin niitä riittikin, - kuului illan kommenteissa.

Ajopäivän kruunaa laskeutuminen vuorilta Esteponaan, jotkut sammutetuin konein jopa 10 km matkan. Päivän teemana oli, että nyt päästellään kuskeista talven höyryt ulos ja otetaan samalla turhat luulot pois - ja siinä onnistuttiin täydellisesti.

"PeterPanBiken ajopäivä on normaalin työpäivän pituinen" kerrotaan matkakuvauksissamme. Tänä ensimmäisenä ajopäivänä tehtiin kuitenkin kunnolla ylitöitä, mutta siitä ei kukaan mieltänsä pahoittanut, vaan päin vastoin. Illallisella kerrattiin ajopäivän kohokohtia josta sitten siirryttiin kohtuullisen sujuvasti nukkumaan.      

Siellä puistonvartija odotteli poikansa kanssa toivottuja vieraitaan 

Siellä puistonvartija odotteli poikansa kanssa toivottuja vieraitaan 

Tänään tarjolla olisi ollut mm. yliajettua karitsaa, mutta valitsimme perinteisemmän tavan ruokailla.. 

Tänään tarjolla olisi ollut mm. yliajettua karitsaa, mutta valitsimme perinteisemmän tavan ruokailla.. 

IMG_0790.JPG
Uljas Trumppa ja sen härkämäinen olemus Ubriquessa

Uljas Trumppa ja sen härkämäinen olemus Ubriquessa

Jyrki LehtinenComment