Päivät -2 ja -1 | Helsinki - Johannesburg - Kruger

02.jpeg

Azzu-huoltoaseman takapiha Johannesburgin ja Krugerin välissä!

01.jpeg
03.jpeg

Päivät -2 ja -1 | Helsinki - Johannesburg - Kruger
Tänään ei lentoa sinivalkoisin siivin vaan harmaaviininpunaisin siivin. Ne harmaanviininpunaiset kuuluvat Qatar Airwaysille, jolla on erinomaisen suora reitti Johannesburgiin välilaskulla Dohassa. Ja mikä parasta. Saan uuden (käyttämättömän) oksennuspussin kokoelmiini! :] ... Helsinki - Doha on vajaa kuusi tuntia ja Doha - Johannesburg vähän reilu 8 tuntia!
Dohan kenttä on iso, yllättävän suuri Ahvenanmaan pääsaaren kokoiselle maalle. Qatar Airways on myös yllättävän suuri, mutta positiivien kokemus. Pasi Honkonen alias Samppa, lentää minun ja Martinen kanssa. Olemme kaksi päivää etuajassa ja tarkoitus onkin että vuokraamme renaultkangoon tai jotakin muuta kentältä ja menemme päiväksi Krugerin luonnonpuistoon. Kentällä saamme Renault Sanderan ja viisi tuntia myöhemmin olemme Krugerin porteilla. Matkalle bongaamme Big 5'sta sarvikuonon. Se tosin on isossa aitauksessa yhden huoltoaseman takapihalla kuuden kaverinsa kanssa!

Seuraavana aamuna Eden odottaa meitä hotellimme pihalla kello puoli kuusi. Eden on luonnonpuisto-oppaamme ja on liikkeellä ns. safarijeepillä. Hyppäämme kyytiin ja puistoon. Kruger Park taitaa olla Afrikan kolmanneksi paras luonnonpuisto heti Tansanian Serengetin ja Kenian Masai Maran jälkeen... ok, Ngorongroero kiilaa vielä siihen väliin!
Puistossa bongaamme Big 5'sta; vesipuhvelin, elefantin, leopardin ja leijonan. Krugerin sarvikuono jää bogaamatta, mutta luotan siihen että sellainen tai kaksi näkyy Pongolan luonnonpuistossa ylihuomenna! Leopardi oli sen sijaan harvinainen bongaus... vaikeasti nähtävä kaveri. Tänään se hölkötti tien yli noin 50m edestämme ja jäi makaamaan 5 metriä tiestä. Ikään kuin se olisi tarkkaillut onko jeeppimme sopivaa syötävää vaiko eikö!?

Renaultmies Honkonen...

Renaultmies Honkonen...

... ja Honkosen teitä!

... ja Honkosen teitä!


Paul puistonperustaja!

Paul puistonperustaja!

Työnnettävä kahvila!

Työnnettävä kahvila!

Eden puisto-opas!

Eden puisto-opas!

Talo puiston laidalla!

Talo puiston laidalla!


Ja nämä tässä alla ovat kaikki Krugerin luonnonpuiston asukkaita!

12.jpeg
11.jpeg
13.jpeg
15.jpeg
14.jpeg
18.jpeg
17.jpeg
16.jpeg
20.jpeg
19.jpeg
Daniil Amosov1 Comment