Päivä 12&13 | Marokko | Al Hoceima - Tangier - Tarifa - Teba | 292km&276km

Päivä 12 | Marokko | Al Hoceima - Tangier | 292km

N16 tie Al Hoceimasta Tetouaniin vetää helposti vertoja USA'n Highway1'lle - maisemilta ja tien laadusta. Ekstra bonuksena - liikennettä ei käytännössä yhtään! Saimme paahtaa mieletöntä rantatietä pitkin ihan omassa rauhassa...


Töttis ja Ilkka ihmettelemässä paikallista (ehkä Kiinalaista?!) mopotinta - vaatimattomasti nimetty "Top-Motoksi" :)

Tätä melkein koko päivä - autio rantatie seurailee Välimeren kurveja! Lämpötilat välillä 22-32C korkeuksista riippuen :)

Mainio kaveriporukka, jolta ei huumori loppunut missään vaiheessa :) Ok, hymyt hyytyivät kun jossain paikoissa ei ollut WIFI'ä :)

Tältä näyttää iloinen motoristiporukka :) Miksi ei näy hyönteisiä hampaiden välissä?

Meidän lounas ennen...

Ja jälkeen!

Yksi retkemme parhaista lounaspaikoista Azlan kylässä!

Monen mutkan jälkeen saavuimme Tangierinjo klo 16.00. Tanger on merkittävä satamakaupunki Pohjois-Marokossa, Gibraltarinsalmella. Asukkaita noin miljoonan verran. Matkaa Espanjan eteläkärkeen on vain 27 km. Joten meidän Marokon osuus päättyy tähän. Huomenna aamulla hyppäämme laivaan ja noin 40 minuuttia myöhemmin olemme Espanjan puolella!

Tangierin rantabulevardi hotellin parvekkeelta kuvattuna!


Päivä 13 | Marokko | Tarifa - Ronda - Teba | 276km

Pyörien palautus tapahtuu Tebassa, mutta miksi mennä suorinta tietä, kun voi mennä mutkien kautta? :)


Lähtö Marokosta sujuu aina paljon helpommin kun tulo. Kaikki paperit tallessa, muutama leima, pyörien läpivalaistus ja olemme laivala kohti Eurooppaa! 

Pyörän mittariin napsahti kaiken kaikkiaan 3572,3 kilometriä, joista noin 3200 Marokon puolella - suoria teitä näistä hyvin vähän :)

Viimeinen illallinen syötiin Torremolinoksen rantaparatiisissa El Gaton tapasbaarissa - suosittelen lämpimästi! 


Marokko taas kerran yllätti positiivisesti, niin teiden, maisemien kun ihmisten ystävällisyyden puolesta! Lapset vilkuttivat kaduilla ja aikuiset näyttivät peukkua. Hätätapauksessa apua sai saman tien ja kaikki toimii, niin hyvin kun Afrikassa voi asiat toimia ;) 

Tästä matkasta iso kiitos kuuluu mielettömän hienolle ryhmälle, joka otti ongelmat haasteina, kaikki tapahtumat huumorilla ja luonnonoikut seikkailuina! :)

Kiitos Markus 202, Caje, Crisse, Töttis, Ile ja Tomille. Kiitos kaikille blogin lukijoille henkisestä tuesta ja mielenkiinnosta. Ehkä ensi vuonna paikanpäällä matkassa mukana? ;)

Dani kiittää ja kumartaa - Salam Aleikkum! 

Torremolinos 16.10.2017

Daniil Amosov2 Comments