Päivä 10 | Marokko | Meknes - Al Hoceima | 360km

Tänä päivänä kaikkea sopivasti - kulttuuria roomalaisaikaisessa rauniokaupungissa, mutkia ja maisemia. Vuoristoa, ylänköä ja kirsikkana kakun päälle Välimerenrannikko Al Hoceiman muodossa!

Päivä alkaa tottuneesti kevyellä Marokkolaistyylisellä aamiaisella ja klo 09.00 olemme jo matkalla kohti uusia seikkailuja!

Meknes on mielenkiintoinen kaupunki, johon pitäisi tutustua päivän tai parin aikana. Mutta jo nopea pintaraapaisu jätti positiiviset vibat. Meknesin perustivat almoravidit jo 1100-luvulla. Myöhemmin se toimii Marokon pääkaupunkina 1600-luvun loppupuolella, jolloin sitä laajennettiin maurilais-espanjalaiseen tyyliin. Nykyään vanha Medina on Unescon maailmanperintölistalla!

Vartija oli valppaana koko yön katsomassa pyörien perään! :)


Päivän ensimmäinen pysähdys oli vain 40 kilometriä Meknesista - Volubilis! Tämä on tärkeää arkeologinen kaivauskohde Marokossa. Siellä on alueen parhaiten säilyneitä muistoja roomalaisvallan ajalta.

Antiikin aikana Volubilis oli Rooman Afrikasta valloittamien alueiden länsiosan tärkeimpiä kauppakaupunkeja. Se rakennettiin noin vuonna 40 JKR. Samalla paikalla oli luultavasti ollut karthagolaisten asuinpaikka aikaisemmin.


Vastaantulijoita tai ruuhkaa tänään ei pahemmin näkyvissä :)

N8 on ehkä Marokon parhaimpia teitä - sopivasti loivia mutkia ja asfaltti erinomaisessa kunnossa. Tätä herkkua tänään about 250 kilometrin verran.

Hymyä on vaikeaa pidätellä kun ajonautinto on tätä luokaa! Tässä koko ryhmä vasemmalta oikealle: Caje, Crisse, Markus 202, Ilkka, Töttis ja Tom :) Dani kameran takana, niin kuin aina.

Kahvitauko jossain Fesin ja Tauonaten välissä. Meidän lisäksi kahvila oli täynnä ainoastaan miehiä. Naiset ovat pellolla töissä :)

Välimeren rannikolle Al Hoceimaan saavuimme hyvissä ajoin, joten sovittiin treffit Tomin huoneessa (hänellä oli vielä Jekkua jäljellä) ja sitten illalliselle posket punaisena! 

Al Hoceiman kalstussatama... 

Daniil Amosov3 Comments