Päivät 7&8 | Marokko | M'hamid - Marrakesh | 470km

Aavikolla tuli yllättävän hyvin nukuttua. Päivän kuumuus vaihtui mukavaksi 20 asteen lämpötilaksi heti auringonlaskun jälkeen. Herätys ennen auringonnousua, aamiainen ja jeepillä vähän päälle tunnissa takaisin M'hamidiin. Siellä ajovarusteet päälle ja nokat kohti pohjoista. 

Ourzazatessa kävimme tarkistamassa onko Crisse jo ajokunnossa? Ei ollut. Edellisenä iltana lääkäri kävi tarkistamassa ja epäili jonkinlaista parasiittiä vatsassa. Siihen 4 eri antibioottia ja tiputus nesteytystä varten. Sovittiin, että Caje jää Crissen kaveeriksi, muut jatkavat matkaa kohti Marrakeshia ja kaksikko tulisi seuraavana päivänä perässä...

Ourzazaten ja Marrakeshin välillä kulkee tie nro 9, joka on ollut rakenteilla jo muutaman vuoden. Pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, mutta siellä sun täällä työmaata. Isot kaivinkoneet louhivat suorinta mahdollista reittiä Atlasvuoriston yli. 

Marrakesh on perustettu jo 1000- luvulla. 1600- luvulla paikka toimii Maurien pääkaupunkina ja nykyään on Marokkon kolmanneksi suurin kaupunki noin 1 miljoonalla asukkaalla. Kaupunki jakautuu aika selkeästi vanhaan kaupunkiin, eli Medinaan jota ympäröi 12 kilometriä pitkä muuri ja uuteen osaan. Medinassa sijaitsee myös koko Afrikan vilkkain basaarialue, Djemaa el-Fna. Siellä voi ostaa mitä ei aamulla tiennyt tarvitsevansa ja voi helpostikin eksyä labyrinttimäisiin kujiin. 


Päivä 8 | Marrakesh | Vapaapäivä

Tänään oli ansaittu vapaapäivä, jonka jokainen vietti haluamalla tavalla. Alla hyvä esimerkki siitä, miten tosimotoristit viettävät vapaapäivänsä ;) 

Jep, Markus pedikyyrissä hieronnan jälkeen! :)

Daniil AmosovComment