Päivä 2 | Ljubljana - Cortina d'Ampezzo |

Comment

Päivä 2 | Ljubljana - Cortina d'Ampezzo |

Ljubljanan aurinkoinen aamu alkaa Aa:lla – eli alkaa siis pyörävuokraamolta.
Kukin sai haluamansa pyörän ja joidenkin osalta kuutiotilavuuksia pystyttiin jopa kasvattamaan ensivarauksesta.

Kalusto koostuu pääosin BMW R 700 – 1200 GS -malleista, yhteensä kahdeksan varsin siistiä ja hyväkuntoista ajopeliä.
 

Pariskunnille meni isot Gessut, eli Kari & Maija, Hannu & Tuija, Anneli & Onneli pääsivät pakkaamaan iloisena gessujaan piha-aitauksessa ystävällisen henkilökunnan opastessa heitä samalla baijerilaisen tekniikan hienouksiin.

Yksin ajavista myös Esa, Eki ja Ari starttaavat ”isoilla gessuilla” – valintaperusteena oli ”mitä pidempi etunimi, sitä isompi kone pitää olla”.

Matkanjohtaja Jyrki ja hänen assistenttinsa Klaus valikoituivat kevyeen keskisarjaan, 800 CC kone mutta pienemmällä ”F 700 GS ” tyyppimerkinnällä. Tähän oli helppo tyytyä, sillä isolohko H-D harrastajaksi tiedetty Joona oli valinnut itselleen näille teille erittäin hauskan Yamaha MT 07:n, ”pikku purtilon..”

H-D pariskunta Jussi & Seikku ei ollut päässyt eroon kotihöyhenistään, H-D se pitää olla tai ei mitään.. H-D Road King mutkateiden notkeimpana pelinä voitti tietysti heti vuokraamon pihassa ”kuutiotilavuuskuningas” -palkinnon, mutta muita palkintoja esim. pyörän notkeisiin mutkatieominaisuuksiin liittyen ei tällä matkalla enää osunut kohdalle.

Hyvä pyörä ja parempi mieli - niinhän tämä menee. Ja kun on kunnon ajopeli alla, kaikki on hyvin eikä säistä nyt niin väliä enää olekaan, maisematkin tulee mukaan matkan edetessä automaattisesti. Jätimme Ljublijanan ja Slovenian taaksemme harjoitellen samalla ryhmäajoa kohti Dolomiittejä, ensitauko sovittiin pidettäväksi heti kun on päästy ulos kaupungista mutkateiden juurelle.

Taukopaikka osoittautui myös erinomaiseksi tilaisuudeksi pukea sadeasut päälle, juuri ennenkö alkoi satamaan. Sen jälkeen sadetta riittikin – ihan Cortina d’Ampezzoon saakka.

Mutkat siis alkoivat, ja olihan siinä muutama mäkikin, ennenkö Italian raja oli ylitetty. Ja riittipä niitä Iltalian puolellekin. Ajopäivä osoittautui erinomaisen hienoksi tilaisuudeksi testata ajovarusteiden toimivuutta, erityisesti niiden veden pitävyyttä. Jotkut jopa testasivat miten saappaan sisään kerätty vesi säilyy saappaassa, ja säilyyhän se…

Monien mutkien jälkeen, illan jo hämärtyessä saavumme Cortinan hotelliin, suihkuun, illalliselle ja sieltä edelleen nukkumaan ja huomista ajoelämystä odottelemaan – sateen ropistessa edelleen.  

Näin sen toimii, tästä laitat Esa Sportin päälle...

Näin sen toimii, tästä laitat Esa Sportin päälle...

Iso Gessu - Maijalla ja Karilla suut messingillä 

Iso Gessu - Maijalla ja Karilla suut messingillä 

Lounas Tolminissa, hyvin parkkeerattu on puoli ruokaa

Lounas Tolminissa, hyvin parkkeerattu on puoli ruokaa

Kari

Kari

Maija

Maija

Tuija

Tuija

Kari  

Kari

 

Joona, Jammu MT 07 rulettaa

Joona, Jammu MT 07 rulettaa

Ari,  kokemusta on lähes kaikita PPB matkoilta

Ari,  kokemusta on lähes kaikita PPB matkoilta

Klasu, nahkapuku satoi tai paistoi

Klasu, nahkapuku satoi tai paistoi

Esa, "ei oo fygest kii"

Esa, "ei oo fygest kii"

Jussi, kahdesta en luovu, HD:sta enkä Seikusta

Jussi, kahdesta en luovu, HD:sta enkä Seikusta

Seikku

Seikku

Anneli ja...

Anneli ja...

Onneli, eli Jussi

Onneli, eli Jussi

Eki - ei haittaa vaikka sataa

Eki - ei haittaa vaikka sataa

Jyrki, matkanjohtajan syvin  olemus

Jyrki, matkanjohtajan syvin  olemus

Matka jatkuu kohti Italiaa

Matka jatkuu kohti Italiaa

Varokaa kaatuilevia motoristeja

Varokaa kaatuilevia motoristeja

Sadetta ja mutkia riitti

Sadetta ja mutkia riitti

Perillä Cortinassa

Perillä Cortinassa

Comment

Comment

Päivä -3 | Dolomiitit 2017 | lähtö lähestyy | tänään check ja pakkaamista

Moro ja tervetuloa linjoille!

Keskiviikkoaamuna starttaa PeterPanBiken ensimmäinen pelkästään Dolomiiteille suuntautuva reissu, joten kohta on hyvä aika aloittaa pakkaaminen - tai viimeistään tiistaina.

Onhan Dolomiitiit toki tuttu juttu monilta muiltakin matkoiltamme, mutta nyt sovelletaan ensimmäistä kertaa suositulta Andalucian matkalta tuttua "PikaMutkaMatka" -konseptia myös Dolomiittien mahtavissa maisemissa. 

Kekseliäs PPB väki miettii työkseen kivoja reissuja, mutta tietääkseni tämän matkan järjestämistä ehdotti Andaluciassa kolmen päivän pikapyrähdykset jo ajanut asiakkaamme, joten tehdäänpä sitä mitä asiakkaat haluavat. 

Kun matka tuli myyntiin, ilmoittautui sille muitakin toisistaan tietämättömiä Andalucian veteraaneja, joten tällaiselle "PikaMutkaMatkalle" tuntuisi olevan tilausta. PikaMutkaMatka....? Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä?

Arvuutuksellinen lempinimi herättää ehkä kysymyksiä mm. matkan vauhtiin, ajankäyttöön ja mutkien määrään liittyen, mutta todettakoon että perinteiselle chillausreissulle olemme lähdössä kahden kaktuksen vaativuusluokituksen turvin. Kaktuksia puolestaan vahdataan kymmenen pyörän ja 14 henkilön voimin. Vanha motoristiviisaushan tietää, että jos tie tuntuu tylsältä, on liian vähän vauhtia ja päin vastoin. Näillä mennään.

Tässä matkakuvauksen lyhytversio.
Keskiviikkona lento Slovenian Ljublianaan, torstaina pyörät alle ja mutkitellen Italian Cortinaan, perjantaina maantiepujottelua Dolomiiteilla Cortinan toimiessa tukikohtana ja lauantaina takaisin Ljubljanaan Itävällan kautta ja sunnuntaina siivet alle ja kotiin. Tiedossa siis kolmen valtion pikareissu jolla voi tulla vastaan jokunen mäki ja muutama mutkakin.

Pakatessa on hyvä huomioida muutama yksityiskohta jotta reissusta tulee täydellinen. 
Tarvitaan passi, luotto- ja ajokortti, puhelin (jossa lentoliput) ja kaksi vaatekertaa johon kuuluu ajovaatteet ja muun matka-ajan vaatteet (lentopuku, iltapuku, uimapuku, yöpuku jne:), - joten aika simppeli on motoristin pukeutumiskoodi.

Jo vakiokäytännöksi muodostunut What's app -ryhmä perustettiin tehokkaampaa yhteydenpitoa varten noin 3 kk sitten ja veikkaan, että ensimmäiset matkaan liittyvät "missä olette"? -viestit alkavat kilahtelemaan Helsinki-Vantaalla viimeistään klo 7.00. tietämillä. Sitten alkaa tunnistus- ja arvauskilpailu kuka kukin on ja kuka kuuluu meidän joukkoon...  

Tarina jatkuu keskiviikko-iltana Ljubljanan suunnalta.

 

 

 

IMG_6941.JPG

Comment