Päivä 74 | MokuMoku - Bengulu | Indonesia | 284km

Orang Motors ja Orang Polices...

Orang Motors ja Orang Polices...

... salainen ja julkinen!

... salainen ja julkinen!

Päivä 74 | MokuMoku - Bengulu | Indonesia | 284km
Jos Suomessa lehmä seisoisi keskellä vilkasta maantietä, se saisi sadat autoilijat soittamaan kaikille radiokanaville, että 'mayday mayday' lehmä seisoo tiellä. Ja radiotoimittajat kilpailisivat varoittavista sanoista; varokaa, noudattakaa erityistä tarkkaavaisuutta, voi olla vaarallinen, hiljentäää, välttäkää tieosuutta ja niin edelleen... ja hetken päästä poliisi, palokunta, eläinsuojeluviranomaiset  ja Helsingin makkaratehdas olisit paikalla pelastamassa autoilijat lehmältä. Indonesiassa lehmä vain seisoo tiellä! Se saa seisoa siinä kaikessa rauhassa vaikka elämänsä loppuun saakka! Joku vähän hiljentää jos se liikkuu, kukaan ei muista lehmää ohitettuaan sen... :]
Mutta tiellä seisovista lehmistä riippumatta ja erilaisesta lehmäkuulttuurista riippumatta, tänään on matkan paras ajopäivä... jälleen kerran! Sumatra on hot jos mittarina ovat upeat mutkatiet!
Päivä alkaa tankkauksella ja öljyjen lisäyksellä. Jaan Janin kanssa litran purkin Honda öljyä! Tutkiessamme öljypintojen tasoja poliisi tulee paikalle. Poliisi haluua tarjota meille aapukahvit. Menemme poliisin kanssa tien toisella puolalla olevaan kahvillaan aamukahville. Siellä ovat myös kaikki muut MokuMokun poliisit. Yhteensä viisi kappaletta! Ja kuinka ollakkaan seuraa 'foto foto'... :) ... meidät kahville kutsunut poliisi tulee vielä takaisin huoltoaseman pihalle ja haluaa pari foto fotoa lisää pyörien luona!
Yhdksältä pääsemme viimein liikkeelle kohteena Bengulu. Bengulu on kuuluisa Raflesia kukistaan, jotka ovat maailman suurimmat luononvaraiset kukat ja voivat olla halkaisijaltaa jopa kaksi metriä. MokuMokun ja Bengulun välissä on paljon paljon upeaa Intian Valtameren rantaa ja paljon paljon upeita mutkia ylämäillä, alamäillä ja ilman! Ja ainakin kuvittelen saavani muutaman kelpo kuvan ja ehkä pari hyvääkin. Yleensä ainakin 1 hyvä tullee päivässä. Päivällisen jälkeen koen pikkusydänpysäyksen. Muistikortti täyttyi päivän loppuosuudella. Laitettuani uuden kameraan laitoin täyden kortin ajofarkkujen kolikkotaskuun. Se täysi kortti meni pyykkipussissa hotellille hotellin pesukoneeseen farkkujen mukana! Nyt sitten jännitän, että ...

a) söikö hotellin pesukone ja/tai kuivausrumpu muistikortin!?
b) jos ei syönnyt... ja se löytyy, onko se hengissä jos saan sen aamulla takaisin!?

... kävin hotellin vastaanotossa vielä illalla, mutta 'laudry is closed' sanoi ystävällinen vastaanottovirkailija. Pidän nukkumaan mennessäni peukkujani ja varpaitani muistikortin puolesta!

Meri, palmut, aurinko ja...

Meri, palmut, aurinko ja...

... moottoripyörä. Eivät tunnu pahalta yhdistelmältä marraskuussa!

... moottoripyörä. Eivät tunnu pahalta yhdistelmältä marraskuussa!

04.jpg
04a.jpg
04c.jpg
04b.jpg
04d.jpg

05a.jpg
05c.jpg
05b.jpg
05d.jpg
Daniil Amosov1 Comment