Päivä 73 | Bukittingi - MokuMoku | Indonesia | 373km

Indonesialainen lounas...

Indonesialainen lounas...

... sisältää vaihtoehdon jos toisenkin!

... sisältää vaihtoehdon jos toisenkin!

Päivä 73 | Bukittingi - MokuMoku | Indonesia | 373km 
Mihin sitten pysähdymmekin, niin kohtaamme joka kertaa paljon erittäin ystävällisiä paikallisia... ja useimmilla tauoilla 'salamavalot räiskyvät'! 'Foto Foto?', joku tulee kysymään melkein joka tauolla! Ja sitten kuvataan meitä, pyöriä, meitä paikallisten kanssa, pyöriä paikallisten kanssa, meitä pyörien ja sillä lailla. Ja hymy tuntuu aina olevan paikallisilla herkässä! Jos haluat tietää miltä tuntuu olla moviestar, tule omalla moottoriyörällä Sumatralle! ;]
Aamulla ennen lähtöä, pidämme hotellin pihalla demokraattisen enemmistö äänestyksen aiheesta rantareittiä alas saakka vai nopeampaa reittiä ja Jaavalla bongaamaan sarvikuonoja. Rantareitti alas saakka voittaa. Tai äänet menivät tasan. Kolikko ratkaisi rantareitin. Tosimotoristit valitsevat hauskat tiet tylsien sarvikuinojen sijaan... sarvikounojen kuviahan voi katsoa vaikka kotona netistä :]!
Tänään tulee lounaalla eteen myös aito indonesialainen lounas. Päytä täyteen erilaisia pikkuannoksia ja siitä sitten jokainen valitsee maun mukaan maan elävää tai mere elävää tai vegeä! Indonesiassa pöytään tulee yleensä myös yksi kalanpää. Se kuuluu paikallisen perinteen mukaan aina pöydän vanhimmalle, eli Jussille. Uuden suomalaisen perinteen mukaan lampaan kivekset kuuluvat pöydän nuorimmalle. Eli Janille... jostakin syystä ne jäivät kuitenkin koskemattomina pöytään vaikka Jani koitti jalomielisesti antaa kiveskunnian ensimmäiselle vapaaehtoiselle! Hinnoitelu menee kuin sushihihnalla, lasku tulee syötyjen lautasten mukaan!
Päivän päätepysäkkimme on tänään MokuMoku. Hauska nimi vaikutti valintaa ja kellonaika myös.  MokuMokun aurinko alkoi katoamaan horisonttiin kysellessämme paikallisilta hotellia. Hotellivalintakin on lopulta helppo. Toinen MokuMokun hotelleista on täynnä ja toiseen mahtuu. Valitseme sen johon mahtuu! Eikä se huono valinta ollut. Täydellä hotellilla oli oma moskeija pihassa. Lavuaareja ei ole, mutta emme anna sen faktan häiritä! Sumatralaiseen lavuaarittomaan hotellihuoneeseen näyttää liittyvän myös se käytäntö, että päällyslakanaa ei ole... eikä huussipaperia! :] ... eikä 'kahdenhotellinkaupungeissa' Bintangia... ja maksamme ovat jälleen ihmeissään! 

03.jpg

Sinikka on usein se kysytyin valokuvamalli Sumatralla... mutta kyllä me pojatkin olemme kelvanneet moneen kuvaan!

03b.jpg
03c.jpg

Sumatralla ei ole minkäänlaista pulaa moskeijoista! :] ... niin pientä kylää ei olekaan, etteikö seiltä löytyisi moskeijaa!

Sumatralla ei ole minkäänlaista pulaa moskeijoista! :] ... niin pientä kylää ei olekaan, etteikö seiltä löytyisi moskeijaa!


05a.jpg
05c.jpg
05b.jpg

Skootterin kuljettamiseen ei tarvita täällä ajokorttia. Riittää kun varpaa ylettyvät penkiltä maahan ja kädet yltävät stongaan! Useimpien mopoura alkaa äidin sylissä takapenkillä ja jatkuu seisten iskän edessä!


9am

9am

3pm

3pm

11am

11am

1pm

1pm

Daniil AmosovComment