Päivä 33 | Xi'an / Lintong | Kiina | 2km

Terracotta warriors & Motorcycle warriors! :]

Terracotta warriors & Motorcycle warriors! :]

Päivä 33 | Xi'an / Lintong | Kiina | 2km
On erittäin harvinaista että minkään hotellihuoneen työpöytä vetää puoleensa. The Timetunnel Diggersin työpöytä tekee niin ja blogia alkaa pukkaamaan heti 7 jälkeen. Onko maisema ikkunann takana apocalyptinen tai romanttinen on hyvä kysymys. Harmaa smogi roikkuu vastapäisten (ehkä puolen kilometrin päässä) 20-40 kerroksisten yllä! En anna asian häiritä ja teen mitä ennen aamiaista ennätän.
Aamiaiselta sitten yhteen maailman 8 ihmeistä. Lintongissa oleville Terracottasotilaille. Muistan terracottasotilaat lukion ensimmäisen luokan historian tunnilta. Silloin ne oli aika hiljattain löydetty ja historian opettajani Matti Juuruksen puhuessa, päätin että joku päivä menen niitä katsomaan! Tänään on juuri se joku päivä! Ja sotilaat tekevät vaikutuksen. Tänään tiedossa on 4 paikkaa mistä terracotta sotilaita on löytynyt. Mutta Lintong on se ensimmäinen ja suurin. Olevan tiedon mukaan niitä on täällä noin 13000, eikä kaikkia ole kaivettu edes esiin. Ja mikä hämmästyttävintä ainoastaan yksi sotilas on löydetty ehjänä ja kokonaisena. Kaikki ne tuhannet muut on vuoden 1974 jälkeen koottu pala palalta ja kokoaminen jatkuu! Kuljemme Lintongin sotilaiden ympärillä paikallistietäjän johdolla pari tuntia ja tietoa pukkaa enemmän kuin korva ehtii ottaa sisään, mutta hyvä niin! Kaikkialla sanotaan, että terracotta sotilaat ovat Xi'anissa. Fakta kuitenkin että ne ovat Lintong-nimisessä kaupungissä Xi'anista 45km ylävasemmalle kun alhaalta katsoo!
Lintongista samalla metodilla takaisin hotellille kuin millä tulimme bussi 915 ja taxi. Hotellilla ryhdymme pyörien pesuun... tai tarkalleen ottaen pesetämme pyörämme! Yes yes, kesken matkan ei periaatteessa pyöriä pestä, mutta nämä meidän alkoivat olemaan siinä samassa, että niitä ei oikein mielellään enää koskenut :) ... pesu tekee ihmeitä ja joka pyörä näyttää miltei uudelta. Ennen auringonlaskua otan vielä jeesusteippirullan esiin ja kokoa matkatiikerini muoviosia tiukempaann pakettiin! Jos vaikka kestäisivät koossa Balille saakka! Se tuossa tiikerissä kuitenkin ehkä yllättävintä, että siihen joutuu lisäämään öljyä. Olen nyt laittanut 3 kertaa 2dl Severin Honda-öljyä... ja siitäkös sitä saa aina kuulla!  


01a.jpg
01b.jpg
01c.jpg
03.jpg
04.jpg

Terrecotta sotilaat ovat nykyään hyvien kattojen ja seinien suojassa neljässä suuressa rakennuksessa!


Taksilla...

Taksilla...

... vähän jalan ...

... vähän jalan ...

... ja bussilla ja toisin päin!

... ja bussilla ja toisin päin!


06.jpg
06a.jpg
06b.jpg
06c.jpg

Bye Bye Mongolian hiekat ja ravat!


07.jpg
08.jpg

Lampaantaljani Vantaan Ikeasta saa myös uuden elämän mopopesulan poikien käsissä!


Teeasiantuntijat vertailemassa kiinalaisia tee-laatuja! :]

Teeasiantuntijat vertailemassa kiinalaisia tee-laatuja! :]

Daniil Amosov1 Comment